Novak u polufinalu China Open-a!


Najbolji srpski teniser plasirao se u polufinale ATP turnira u Pekingu, pošto je u petak ujutru po našem vremenu nakon jednog časa i 44 minuta igre savladao devetog igrača ATP liste, Španca Fernanda Verdaska rezultatom 2:1, po setovima 6:3, 1:6, 6:1.

Loš servis petog nosioca turnira doneo je Novaku prilike za brejk već u drugom gemu susreta. Novak koristi tek treću i stiže do prednosti od 2:0. Iako je u narednom na svoj servis Novak imao 40:0, Verdasko je uspeo da veže pet poena i anulira brejk srpskog igrača. U šestom gemu, Novak pravi drugi brejk, koji mu je doneo osvajanje uvodnog seta rezultatom 6:3 nakon 34 minuta igre.

Drugi set počeo je u znaku propuštenih brejk šansi. Najpre tri prilike propušta Novak u prvom gemu, da bi u narednom Verdasko došao u istu situaciju. Novaku je u četvrtom gemu popustila koncentracija, Španac mu oduzima servis i dolazi do vođstva od 3:1. Naš teniser nije uspeo da se vrati, Verdasko pravi novi brejk, ubrzo osvaja set rezultatom 6:1 i donosi izjednačenje.

Novak je u odlučujućem setu prekinuo seriju Verdaska i otvorio svoju. Dva brejka i semafor je pokazivao 5:0 u korist drugog nosioca. Po jedan gem do kraja meča pripao je obojici tenisera.

U polufinalu „China Open“-a, Novak će u subotu igrati protiv šestog nosioca, Robina Soderlinga iz Švedske koji je sa rezultatom 2:0 nadigrao hrvatskog tenisera Ivana Ljubičića.

Đoković i Soderling su se sastajali tri puta do sada sa maksimalnim učinkom Novaka.

Ovaj polufinalni meč će se odigrati u subotu od 06.00h po našem vremenu (uživo na Sport klubu). Drugi par čine Rafael Nadal (Španija) i Marin čilić (Hrvatska).

Podeli post