Novak u polufinalu Pariza protiv Nadala!


Novak Đoković prvi je polufinalista “BNP Paribas Masters” turnira, koji se za nagradni fond od 2.750.000 evra igra u prestonici Francuske, Parizu.

Učešće u svom 15. polufinalu u 2009. godini Novak je obezbedio pobedom nad desetim teniserom sveta, Robinom Soderlingom (Švedska) tek nakon tri odigrana seta – 6:4, 1:6, 6:3.

Prvi meč na Centralnom terenu dvorane Bersi nije doneo previše uživanja publici tokom jednog časa i 57 minuta igre. Manjak atraktivnih poena, veliki broj grešaka (ukupno 68) i potpuno čudan tok činili su da atmosfera tokom većeg dela susreta potseća na pozorišnu.

Meč je počeo na krajnje neobičan i netipičan način za Novaka. Nakon što je Soderling dobio svoj servis gem, srpski teniser je u drugom načinio tri duple servis greške, koje su donele Šveđaninu četiri brejk šanse. Sjajnim servisima, Novak ih je anulirao i izjednačio na 1:1. Već u predstojećem gemu stiže kazna, brejk za Noleta, 2:1 i servis. U osmom gemu Soderling uspeva da se vrati u set, oduzima servis Novaku i poravnava rezultat na 4:4. Po običaju, Novak stiže do još jednog ubedljivog brejka, koji je u narednom gemu pretvorio u osvojen set (6:4).

Serija grešaka nagoveštenih u uvodnom setu, nastavila se u nastavku duela. Novak je bio taj koji nije mogao da uhvati „priključak“, čime je dozvolio rivalu dva brejka i lagano osvajanje drugog seta rezultatom 6:1.

U trećem setu, mrtva borba se vodila sve do osmog gema, kada Novak dolazi do brejka odluke koji mu donosi vođstvo od 5:3. U narednom gemu, pobedu je potvrdio sigurnom igrom na svoj servis.

Statistika pokazuje da je bolje prošao igrač koji je manje grešio (29:39). Na polju direktinih poena švedski igrač je bio nešto bolji (19:23).

Poslednji gem meča:



U polufinalu turnira, koje je na programu u subotu od 14.00h, Novak će igrati protiv Rafaela Nadala (Španija) koji je sa 2:0 u setovima savladao ljubimca domaće publike Žoa-Vilfreda Congu (Francuska).

Nole sa velikim respektom ulazi u novi „dvoboj“ sa Nadalom time što prednost stavlja na stranu momka iz Majorke.

„Nadal je veliki šampion i igra odlično na svakoj podlozi. Veliki je borac“, naznačio je Srbin.

Biće to jubilarni, 20. susret između Noleta i Rafe. Trenutno je 14-5 za drugog tenisera sveta.

Podeli post