Novak u polufinalu posle velikog preokreta!


Najbolji teniser Srbije, Novak Đoković plasirao se u polufinale ATP turnira u Dubaiju.

Nakon gubitka prvog seta, Novak je u poslednjeg gemu drugog načinio preokret, dobio isti i u trećem bukvalno počistio sa terena hrvatskog tenisera Ivana Ljubičića (26). Posle jednog časa i 49 minuta, rezultat je glasio 2:6, 6:4, 6:0 u korist drugog nosioca turnira i branioca titule.

Slično jučerašnjem duelu protiv Troickog, Novak ni danas nije startovao na najbolji način. Sve do 2:2 servisi igrača nisu bili ugroženi, da bi potom Novak počeo da pravi sve veći broj grešaka. Ljubičić je znao da iskoristi loš prvi servis rivala, došao je do dva brejka i četiri vezana gema, koji su mu doneli uvodni set rezultatom 6:2 posle samo 32 minuta.

U drugom setu igrao se gem za gemom, a u sedmom gemu Novak je morao da spašava dve brejk lopte. Ključni trenutak dogodio se u desetom gemu, kada je pri vođstvu Srbina od 5:4 Ljubičić servirao za ostanak u setu. Novak je tada prosto eksplodirao, došao do dve brejk prilike, iskoristio odmah prvu, oduzeo servis nekada trećem igraču sveta i doneo izjednačenje u setovima.

Fantastičan završetak drugog seta dao je Novaku ogromnu dozu samopouzdanja, dok je Ljubičić potpuno pao na psihološkom planu. Sjajnu seriju Novak je doveo do osam uzastopno osvojenih gemova, uz tri brejka u odlučujućem setu, koji mu je pripao maksimalnim rezultatom od 6:0!

Za plasman u finale „Barclays Dubai Tennis Championships“-a, Nole će u petak od 16 časova po našem vremenu igrati protiv Markosa Bagdatisa (Kipar) koji je sa 2:0 savladao Majkla Berera (Nemačka).

U njihova tri dosadašnja susreta, Novak ima maksimalan učinak (3-0).

Podeli post