Novak protiv Federera u polufinalu Šangaja!

Auto Draft

Trećom pobedom u Šangaju Novak se plasirao u svoje peto uzastopno polufinale „Shanghai Rolex Masters“-a.

Prvi nosilac i branilac titule je u četvrtfinalu pretposlednjeg Mastersa u sezoni posle jednog časa i 34 minuta srušio španskog tenisera Davida Ferera (5) rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:2.

Posle 28. uzastopne pobede u Kini Novak je uvećao prednost nad Fererom na 13-5.

Prvi set trajao je čak 56 minuta, a otvorio ga je Novak sa brejkom. Imao je naš teniser šansu da u trećem gemu još jednom oduzme servis protivniku i praktično dođe do nedostižne prednosti, no nije je iskoristio i Ferer smanjuje vođstvo Novaka na 2:1. Deseti gem u kojem je Novak servirao za 1:0 u setovima pružio je iscrpljujuću borbu, veliki broj dugih poena, i na sreću prvog nosioca, završen je u njegovu korist nakon što je Ferer propustio dve brejk lopte.

Na identičan način počeo je drugi set. Novak odmah stiže do brejka, isti je udvostručio u sedmom gemu, a meč je u svoju korist rešio u sledećem, fenomenalnih 6:2.

„Odlučio je 10. gem prvog seta“, rekao je Novak. „Bilo je veoma važno dobiti taj gem, samim tim i set. Veliko olakšanje, jer je meč postao fizički zahtevniji, naročito pred kraj seta. Manje je grešio, odigrao je neke dobre udarce i otežao mi meč. Bitno je da sam servirao dobro u važnim trenucima. Drugi set je bio prilično dobar.”

Statistika: as poeni (4-2), dvostruke servis greške (0-0), direktni poeni (26-11), neiznuđene greške (25-23).

U polufinalu Šangaja Novak će u subotu od 14h (po našem vremenu) igrati protiv trećeg nosioca Rodžera Federera (Švajcarska) koji je bez izgubljenog seta savladao Žulijena Benetoa (Francuska) – 7:6, 6:0.

Federer ima jednu pobedu više u njihovim međusobnim susretima, 17-18.

Novaku je pripao poslednji okršaj protiv Švajcarca u finalu ovogodišnjeg Vimbldona – 6:7, 6:4, 7:6, 5:7, 6:4.

„Nema favorita u ovom polufinalnom duelu. Neizvesno je uvek kada nas dvojica igramo“, rekao je Đoković. „Federer je jedan od najvećih tenisera u istoriji. U Kini ima mnogo navijača. Voli da igra velike mečeve. Predstoji mi veliki izazov. Za pobedu će biti neophodna igra na vrhunskom nivou.“

Fotografija: Getty Images

Podeli post