Petrostruki šampion ATP finala plasirao se u polufinale završnog turnira u Torinu već nakon drugog odigranog meča.

Novak je pobedom nad 5. teniserom sveta Andrejom Rubljovim rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:2 zauzeo prvu poziciju u zelenoj grupi sa učinkom 2-0 i izborio nastup u subotu protiv Aleksandera Zvereva.

Novak je meč počeo slično kao protiv Ruda. Pretrpeo je brejk u uvodnom gemu, ali mu nije dugo trebalo da isti vrati. Odmah je izjednačio na 1:1, a zatim je u četvrtom gemu propustio jednu brejk priliku. To je nadoknadio u osmom gemu i sjajnom igrom oduzeo servis rivalu. Taj brejk je potvrdio u narednom za osvajanje prvog seta rezultatom 6:3.

Servis je u drugom setu postao dobitni udarac za Novaka. Otpor Rubljova slomljen je u trećem gemu drugog seta, Novak pravi treći brejk u susretu, a potom stiže do 3:1. Novi brejkom u šestom gemu srpski teniser je stekao nedostižnu prednost od 5:1 koju je u sledećem gemu pretvorio u trijumf.

Susret je trajao jedan čas i osam minuta.

Novak će takmičenje u grupnoj fazi zatvoriti protiv 26-godišnjeg Kamerona Norija. Britanac, aktuelni šampion Indijen Velsa, je zamenio Grka Stefanosa Cicipasa koji se sa turnira povukao zbog povrede lakta.

Taj meč na programu je u petak u 21.00h.

Fotografija: ATP Tour

Podeli post