Novak u trećem kolu Australijen Opena!


Dva sata i 58 minuta trajao je meč drugog kola Australijen Opena između Novaka Đokovića i Marka Hjudinelija u Rod Lejver areni.

Završen je trijumfom trećeg tenisera sveta rezultatom 3:1, po setovima 3:6, 6:1, 6:1, 6:3.

Srpski teniser nije dobro započeo meč. To je omogućilo Hjudineliju da posle brejka za Novaka, uzvrati na isti način dvostruko i dođe do uvodnog seta rezultatom 6:3.

I na početku drugog, švajcarski teniser je nastavio u istom ritmu sa odličnim servisima i bekhendima, ali na sreću, brejk se nije dogodio. Novak je nakon toga u potpunosti „ušao u udarac“ i preuzeo inicijativu.

Nakon 1:1 u drugom setu, treći nosilac je vezao osam gemova (četiri brejka) i stigao do 3:6, 6:1, 3:0. Švajcarac je uspeo da vrati jedan brejk, da bi Novak u nastavku zabeležio još dva za osvajanje trećeg seta rezultatom 6:1.

Otpor 58. igrača ATP liste u četvrtom setu trajao je do odmog gema, kada je Đoković po osmi put u susretu oduzeo servis i u narednom gemu došao do druge pobede u Melburnu.

Ako se osvrnemo na statistiku, videćemo da je Novak načinio 12 as poena (Hjudineli 3), 46 direktnih poena (25) i čak 52 neiznuđenih grešaka (39).

U trećem kolu Otvorenog Prvenstva Australije, Novak će igrati protiv Denisa Istomina (Uzbekistan), koji je sa 3:0 savladao Nemca Majkla Berera.

Đoković i Istomin se nisu sastajali do sada.

Podeli post