Novak u trećem kolu Indijen Velsa!


Drugi nosilac u Indijen Velsu, Novak Đoković plasirao se u treće kolo ovog Masters 1000 turnira pobedom nad 106. igračem sveta, Mardijem Fišom rezultatom 2:1, po setovima 6:1, 0:6, 6:2.

Susret je trajao jedan čas i 42 minuta.

Počelo je oštro sa obe strane. Već u prvom gemu, Novak je spasio tri brejk lopte i poveo sa 1:0. U narednom gemu srpski teniser oduzima servis Amerikancu za prednost od 2:0, potom i 3:0. Pri vođstvu od 3:0 Đoković nije iskoristio jednu šansu da posle servisa rivala dođe do velikih 4:0. Sigurna i izuzetno ofanzivna igra donela je Novaku još jedan brejk u šetom gemu, samim tim i prvi set, rezultatom 6:1 posle 39 minuta provedenih na terenu.

U drugom setu sve je krenulo nepovoljno po Novaka. Prvi brejk američkog tenisera bio je uvertira za seriju koja se dogodila u nastavku. Slab procenat i realizacija prvog servisa Novaka, doveli su Fiša u situaciju da dođe do izjednačenja u setovima nakon tri vezana brejka (0:6).

U odlučujućem setu, Novak se vraća u igru, osvaja prvi gem posle sedam vezanih rivala. U trećem gemu usledio je i dugo očekivani brejk drugog nosioca, koji je Novak potvrdio još jednim u sedmom gemu za trijumf u svom uvodnom meču u Indijen Velsu.

„Zadovoljan sam kako sam se kretao, iako sam imao nekoliko uspona i padova u igri. Sve u svemu, prvi i treći set su mi bili sasvim u redu. Nadam se da ću sada lepo da se naspavam i pripremim za sledeći duel“, poručio je Novak u Indijan Velsu.

Novakov protivnik u trećem kolu „BNP Paribas Open“-a biće 25. nosilac, Nemac Filip Kolšrajber, koji je sa 2:0 savladao sunarodnika Filipa Pečnera.

Biće to treći duel između Đokovića i Kolšrajbera. Trenutno je 1:1. Najpre je Novak 2008. godine u trećem kolu Indijen Velsa savladao Nemca, da bi godinu dana kasnije u istoj fazi takmičenja Kolšrajber nadigrao Novaka na Rolan Garosu.

Podeli post