Novak u trećem kolu Monte Karla

Najbolji srpski teniser trijumfom je započeo učešće na trećem Masters turniru u sezoni.

Novak je u drugom kolu Monte Karla savladao 32. igrača ATP liste Žila Simona (Francuska) rezultatom 6:3, 3:6, 7:5 i tako zabeležio prvu pobedu na šljaci u 2017. godini.

Nakon dvanaestog međusobnog susreta sa Simonom Novak je povećao prednost na 11-1.

Teniseri su na startu meča razmenili po jedan brejk. Nakon što je u šestom gemu spasio jednu brejk loptu, Novak je u osmom oduzeo servis Francuzu i posle 36 minuta igre poveo sa 1:0 (6:3).

Simon je u drugom setu podigao nivo igre. Nakon pretrljenog brejka u trećem gemu, u nastavku je dva puta profitirao na Novakov servis i identičnim rezultatom obezbedio igranje odlučujućeg seta. Imao je dvostruki šampion Monte Karla svoje šanse u petom gemu, ali je Simon uspeo da se izvuče, a potom i preokrene situaciju u svoju korist.

U trećem setu Novak je pokazao kvalitetnu igru koja je posebno došla do izražaja u desetom gemu pri servisu Simona za pobedu. Ne samo da je vratio brejk zaostatka, već je dva gema kasnije još jednom oduzeo protivniku servis i posle dva i po časa igre obezbedio prolaz u naredno kolo.

„Mislim da sam odigrao dobro prvi set i polovinu drugog, osećao sam da imam kontrolu nad mečom. Onda se sve okrenulo,“ rekao je Novak. „Počeo sam da pravim neiznuđene greške, a on je grešio retko i pronašao je rešenje za moju igru. Zbog promene njegove taktike i igre počeo sam više da rizikujem, što je nažalost rezultiralo većim brojem grešaka. Treći set je bio neizvestan, vodila se prava borba. Ishod je mogao da bude i drugačiji, bilo bi zasluženo i da je on trijumfovao. Bio je na dva, tri poena od pobede. Uspeo sam da se izvučem iz vrlo neugodne situacije i to je verovatno najbolje što mogu da izdvojim iz današnjeg meča.”

Statistika: as poeni (2-0), dvostruke servis greške (1-1), direktni poeni (23-21), neiznuđene greške (43-26).

Novak će u trećem kolu „Monte-Carlo Rolex Masters“-a u četvrtak igrati protiv Pabla Karenja Buste (Španija, 13).

Da posetimo, Novak je prošle godine takmičenje u Monaku završio u drugom kolu, tako da će mu svaka pobeda na ovogodišnjem turniru doneti nove bodove za ATP listu.

Novak i Viktor Troicki poraženi su u drugom kolu Monte Karla u konkurenciji parova. Bolji od njih bili su prvi nosioci Enri Kontinen (Finska) i Džon Pirs (Australija) rezultatom 6:3, 6:4.

Fotografija: Getty Images

Podeli post