Šampion Pariza iz 2016. godine plasirao se među 32 najboljih na drugom gren slemu sezone.

Novak je bez izgubljenog seta nadigrao Španca Đaumea Munara rezultatom 7:6 (7:1), 6:4, 6:4 u okviru susreta drugog kola Rolan Garosa.

Pokazao je Španac od prvog poena da neće biti lak plen i pored toga što je na 155. poziciji na ATP listi. Meč je otvorio brejkom, koji je Novak vratio već u drugom gemu. Imao je srpski teniser prednost od 5:2, dozvolio Munaru da se vrati i izjednači na 5:5, ali je briljantnom igrom u taj-brejku posle ukupno 47 minuta stigao do vođstva.

Teniseri su u trećem i četvrtom gemu drugog seta razmenili brejkove, a zatim je Novak u devetom oduzeo servis protivniku i posle gema na svoj servis osigurao 2:0 u setovima.

Treći set bio je najmanje dramatičan. Novaku je brejk u sedmom gemu omogućio da drugu prepreku u gradu svetlosti bez većih problema ostavi iza sebe.

Meč je trajao dva sata i 18 minuta.

„Odličan je teniser, veliki borac, dobro je pripremljen, pokazao je sjajan duh i veoma dobar tenis, što je nekako i logično imajući u vidu da često trenira sa Rafom, odnosno da je član njegove akademije“, rekao je Novak odmah posle susreta. „Ja nisam bio na najboljem nivou, ali sam ipak bio dovoljno dobar kada je to bilo najpotrebnije. Zadovoljan sam pobedom“.

Statistika: as poeni (3-3), dvostruke servis greške (5-3), direktni poeni (38-28), neiznuđene greške (33-23).

Roberto Bautista Agut (13) biće Novakov protivnik u trećem kolu Otvorenog prvenstva Francuske u petak. Biće to njihov osmi susret, a Novak je u prednosti od 6-1.

Španac je u drugom kolu bez izgubljenog seta eliminisao Kolumbijca Santjaga Hiralda.

Noletov desktop kalendar za mesec jun 2018. možete da preuzmete ovde.

Fotografija: Profimedia

Podeli post