Najbolji srpski teniser uspešno je započeo nastup na poslednjem Masters turniru u sezoni koji se održava u prestonici Francuske, Parizu.

Nakon što je kao drugi nosilac na startu turnira bio slobodan, Novak je u drugom kolu nadigrao kvalifikanta iz Portugalije, Žoaoa Souzu (ATP #48) rezultatom 2:0, po setovima 7:5, 6:1.

Novak je u četvrtom gemu uvodnog seta došao do prvog brejka, poveo sa 3:1, da bi odmah u sledećem spasio tri vezane brejk lopte i povećao prednost na 4:1. Souza je dva gema kasnije bez izgubljenog poena oduzeo Novaku servis a zatim izjednačio na 4:4. Prva brejk šansu koju je iskoristio u dvanaestom gemu donela je četvorostrukom šampionu 7:5.

Drugi set rutinski je pripao Novaku rezultatom 6:1.

Meč je trajao jedan čas i 33 minuta.

„Pogađao sam dobre udarce u važnim trenucima, ali nisam sasvim zadovoljan partijom protiv Souze. Promašio sam mnogo udaraca sa osnovne linije. Ipak, ovo je tek prvi meč na turniru, tako da sam svestan da je potrebno vreme da sve dođe na svoje“, rekao je Novak.

Statistika: as poeni (6-4), dvostruke servis greške (3-2), direktni poeni (24-15), neiznuđene greške (25-24).

Odustajanjem Nadala od učešća u Parizu, Novakova pobeda u drugom kolu automatski znači i povratak na poziciju broj 1 svetske rang liste u ponedeljak, 5. novembra!

Damir Džumhur iz Bosne i Hercegovine, 52. igrač ATP liste, nalazi se na Novakovom putu u trećem kolu „Rolex Paris Masters“-a. On je u drugom kolu iznenadio Grka Stefanosa Cicipasa, 14. nosioca (6:3, 6:3).

Biće to njihov prvi međusobni duel, a na programu je u četvrtak.

Noletov desktop kalendar za mesec novembar možete preuzeti ovde.

Fotografija: Getty Images

Podeli post