Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je Amerikanca Tejlora Frica sa 2:0, po setovima 6:3, 7:6 (7:5) i plasirao se u treće kolo Masters turnira u Rimu.

Meč je trajao jedan čas i 38 minuta.

„Veoma čudan meč u čudnim uslovima, skoro sve vreme je padala kiša. Bilo je nezgodno i meni i njemu. Mislim da sam možda ja bio u maloj prednosti jer se podloga usporila i možda sam bolje mogao da vraćam njegove servise, on ima snažan servis. Držao sam meč pod kontrolom većim delom. Servirao sam za meč i napravio sam nekoliko loših udaraca, a on je poslao jedan sjajan pasing-šot i vratio se u igru. Bio sam nervozan i kada smo se vratili na teren mislim da smo bili izjednačeni do poslednjeg poena i veoma sam zadovoljan što sam posao završio u dva seta. Znam da mogu da igram bolje i potrudiću se da bude tako za dva dana“, rekao je Novak.

Branilac titule u prestonici Italije i prvi nosilac, napravio je brejk u drugom gemu i ubrzo poveo sa 5:2. Nedugo posle osvajanja prvog seta, novim brejkom na samom startu drugog dela igre, Novak je otvorio put pobedi. Pri vođstvu Đokovića od 2:0, Fric osvaja dva gema za redom za izjednačenje, ali petostruki šampion odmah uzvraća brejkom i ponovo stvara prednost. Na korak do pobede, uz kišu koja je počela da pada, Novak je pretrpeo novi brejk nakon čega je usledio prekid.

Po povratku na teren, igrači su sačuvali gemove na servis i odluka je pala u taj brejku. Novak je slavio 7:5.

Novakov naredni protivnik biće Alehandro Davidovič Fokina (Španija, ATP #48).

Fotografija: Profimedia

Podeli post