Najbolji teniser sveta na korak je od druge titule na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Nole je ulaznicu za peto finale Rolan Garosa stekao velikom pobedom u polufinalu nad Grkom Stefanosom Cicipasom (5) rezultatom 6:3, 6:2, 5:7, 4:6, 6:1.

Drugi polufinalni duel na Filip Šatrije terenu je trajao tri časa i 54 minuta.

Novak je sjajnom igrom došao do vođstva od 2-0 u setovima, jednim brejkom u prvom setu i dvostrukim brejkom u drugom setu. U istom ritmu je zaigrao i u nastavku duela i brejkom u devetom gemu trećeg dela igre obezbedio servis za meč. Iako je do tog trenutka sve funkcionisalo savršeno, Đoković nije uspeo da iskoristi meč loptu i Grk je agresivnom igrom preokrenuo rezultat. Dobio je pet gemova za redom, čime je osvojio treći set i stekao prednost u četvrtom. Nole je uspeo da vrati brejk, ali je Cicipas još jednom pokazao zašto je jedan od najtalentovanijih igrača nove generacije. Izjednačio je na 2-2 u setovima i došlo se do odlučujućeg petog čina.

Novak je peti set odigrao šampionski, savršeno i skoro bez greške. Fantastičnim riternima i izuzetnom preciznošću došao je do tri brejka, u trećem, petom i sedmom gemu, za plasman u novo veliko finale.

Statistika: as poeni (5-7), dvostruke servis greške (6-5), direktni poeni (56-52), neiznuđene greške (50-56), broj osvojenih poena (172-149).

Novak će u borbi za 18. gren slem titulu u nedelju od 15 časova igrati protiv drugog nosioca Rafaela Nadala.

Španac je u polufinalu slavio protiv Argentinca Dijega Švarcmana (12) rezultatom 3:0.

Biće to 56. po redu okršaj Noleta i Rafe. Srpski teniser je iz 29 izašao kao pobednik. Poslednji meč odigrali su u finalu ovogodišnjeg ATP kupa, kada je trijumfovao Novak 6:2, 7:6.

Fotografija: Profimedia

Podeli post