Novak uspešan na startu Rolan Garosa

Auto Draft

Nakon višečasovnog odlaganja početka meča zbog kiše u Parizu, Novak je oko 18:30h izašao na teren Filip Šatrije i posle dva sata i 13 minuta igre obezbedio prolaz u drugo kolo Otvorenog prvenstva Francuske.

U prvom kolu Rolan Garosa Novak je u novoj Uniqlo opremi bez izgubljenog seta savladao 58. tenisera sveta, Belgijanca Davida Gofana rezultatom 7:6 (7:5), 6:4, 7:5.

Učešće na ovogodišnjem Rolan Garosu prvi nosilac otvorio je svojim servisom. Ako izuzmemo šesti gem kada je Novak propustio brejk loptu, tokom prvih dvanaest gemova teniseri nisu dolazili u situaciju da ugroze servis protivnika. Dupla servis greška u završnici taj-brejka koštala je raspoloženog Gofana seta. Posle 46 minuta igre Novak stiže do 7:6 (7:5).

Čvrst otpor belgijski igrač nastavio je da pruža u drugom setu. Iako je Novak bio taj koji je napravio prvi brejk i poveo sa 2:1, Gofan je u osmom gemu uzvratio istom merom i izjednačio na 4:4. Neposredno u sledećem gemu srpski teniser, finalista iz 2012. godine, stiže do novog brejka koji mu je nešto kasnije doneo vođstvo u setovima od 2:0 (6:4).

Brejkom u jedanaestom gemu trećeg seta Novak se približio pobedi, koja je usledila nekoliko minuta kasnije.

„Najvažnije je da sam pobedio. Gofan je veliki talenat, bio je veoma raspoložen i agresivan. Hvala publici na podršci, bio je ovo izvanredan ambijent za prvo kolo turnira“, izjavio je Novak po završetku duela sa Belgijancem.

Statistika: as poeni (5-7), dvostruke servis greške (0-2), direktni poeni (26-32), neiznuđene greške (31-38).

Za plasman u treće kolo drugog Gren Slema sezone najbolji teniser sveta će u četvrtak igrati protiv Gvida Pelje (Argentina), koji je posla maratona eliminisao Hrvata Ivana Dodiga (4:6, 6:4, 6:3, 2:6, 12:10).

Biće ovo prvi međusobni duel između Novaka i Pelje (83. na ATP listi).

Fotografija: EPA

Podeli post