Novak uspešan na startu turnira u Bazelu!


Nešto više od dve nedelje pauze dobro su došle trećem teniseru sveta da sabere utiske iz Azije i dobro se pripremi za samu završnicu svoje sedme profesionalne sezone.

Debitantski meč na ATP turniru u švajcarskom gradu Bazelu, Novak je okončao pobedom nad 34. teniserom sveta, Andreasom Bekom iz Nemačke. Posle jednog časa i 27 minuta igre rezultat je glasio 6:3, 7:5.

Prvi set Novak je započeo silno, došavši do vođstva od 3:0 ekspresno. Prednost od jednog brejka, Novak je sigurnom igrom krunisao još jednim oduzimanjem servisa za 5:1. U predstojećem gemu, Bek uspeva da uzvrati jedan brejk, osvoji sledeći gem na svoj servis i smanji prednost Novaka na 5:3. No, posle devetog gema Novak stiže do 1:0 u setovima.

Nakon što je Novak u trećem gemu drugog seta propustio dve prilike za brejk, Bek je zaigrao agresivnije, preciznije i uveo neizvesnost u meč. Tako je Novak u osmom gemu morao da spašava dve brejk lopte. Kada je bilo najpotrebnije, srpski teniser je zaigrao ozbiljnije, načinio treći brejk u duelu i poveo sa 6:5 uz svoj servis, koji mu je doneo sigurnu pobedu.

Novak će se za plasman u četvrtfinale „Davidoff Swiss Indoors Basel“-a boriti protiv čeha Jana Herniha, 59. igrača ATP liste, koji je u prvom kolu bio bolji od kvalifikanta iz Australije, Petera Lučaka, rezultatom 6:3, 6:4.

Tri puta sastalaji su se srpski i osam godina stariji češki teniser, sa prevagom od 2:1 na Novakovoj strani. Poslednja dva okršaja pripala su Novaku, na ovogodišnjim turnirima u Marseju (7:5, 6:4) i Dubaiju (6:3, 3:6, 6:4).

Ovaj meč na programu je u četvrtak.

Podeli post