Najbolji srpski teniser i 10. nosilac pobedom je započeo učešće na Masters turniru u Sinsinatiju.

U prvom kolu „Western & Southern Open“-a Novak je nadigrao 33. tenisera ATP liste, Amerikanca Stiva Džonsona rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 7:6 (7:4). Bio je to njihov prvi duel, a trajao je dva časa i dva minuta.

Novak je na početku meča bio siguran, dobro je servirao i raznovrsnim udarcima osvajao poene. Brejk u 10. gemu bio mu je dovoljan da dobije prvi set.

Drugi set je započeo furiozno i vrlo brzo je poveo sa 3:0. Izgledalo je da će brzo da završi meč, ali je usledio pad tokom kojeg je rival osvojio četiri vezana gema. Novak se konsolidovao i uspeo da izjednači na 4:4. Imao je pet meč lopti u 10. gemu i još dve u 12., ali ih nije iskoristio pa je meč otišao u taj brejk. Uspešan je bio iz devetog pokušaja i stavio tačku na ovaj meč.

„Nisam zadovoljan svojim nastupom. Bilo je delova meča kada sam igrao prilično dobro, ali je trebalo da igram bolje. Trebalo je da završim posao ranije, ali on se borio, uzvratio, odigrao nekoliko dobrih poena kada je bilo potrebno, sa dobrim servisima. Dobra strana je što sam ostao miran i koncentrisan i odigrao neke zaista dobre poene u taj-brejku. Generalno, drago mi je što sam pobedio u dva seta, jer se razvila teška borba, dva sata dva seta“, rekao je Novak.

Statistika: as poeni (7-4), dvostruke servis greške (4-5), direktni poeni (28-21), neiznuđene greške (33-27), broj osvojenih poena (89-76).

Noletov rival u drugom kolu jedinog Masters turnira koji nije osvojio, biće Adrian Manarino (Francuska). On je u svom uvodnom meču eliminisao Italijana Marka Čekinata (6:7, 6:2, 7:6).

Manarino je trenutno 28. na svetskoj rang listi a protiv Novaka nije uspeo da zabeleži nijednu pobedu u njihova tri do sada odigrana susreta.

Fotografija: AP

Podeli post