Novak uspešan u drugom kolu Montreala!


Prvobitan termin meča pomerila je kiša, ali njegov krajnji ishod nije ništa drugačiji od očekivanog.

Posle tačno dva časa igre Nole je na uzbudljiv i pomalo dramatičan način savladao respektivnog, veoma borbenog Kanađanina Pitera Polanskog rezultatom 6:4, 7:6 (8:6).

Nole je ovaj put morao već u drugom kolu da ubaci u veću brzinu protiv domaćina sa vajld kard pozivnicom. Polanski odmah u prvim poenima meča demonstrira kvalitet svog forhenda dok se Nole muči sa servisom. Upravo oni su uticali da Piter napravi brejk (3:0). Međutim Nole se polako budi, redukuje greške i drži priključak u nastavku igre. Dobri udarci u polju, dosta agresivnosti i ubrzo vraća rezultat u egal, da bi na kraju dobio uvodni set.

Pomalo začuđujuće da je Kanađanin nastavio u istom ritmu i drugi set. Igrač koji je stalni učesnik brojnih čelindžera veoma se dobro prilagodio na uslove tradicionalnog turnira u Kvebeku i zadržao smireni izraz lica tokom čitavog duela. Treba naglasiti podatak da je srpski igrač napravio 33 neiznuđene greške, veoma lošu realizaciju drugog servisa. Sve to je dovelo do ovih neugodnih okolnosti po njega.

Novak u drugom setu primenjuje istu taktiku, maksimalno forsira protivnički forhend što se ispostavilo pogrešnim i izbacilo našeg igrača izvan koloseka. Meč se rešavao u taj-brejku gde je Srbin uspeo da slomi neugodnog Kanađanina za koga se vezuje interesantan podatak da ima probleme sa mesečarenjem. Kada se sve sabere može se izvući paralela. Nole jeste dosta grešio, ali i u onim prelomnim trenucima povlačio bolje poteze što je napravilo ovu malu rezultatsku klackalicu na stranu našeg pulena.

Odahnuli smo!

Svetski broj četiri je zakoračio u treće kolo gde ga čeka pobednik iz duela Džon Izner protiv Mihaela Južnog. Meč je na programu u sredu.

Podeli post