Prvi teniser sveta zabeležio je prvu pobedu na šljaci u sezoni.

U drugom kolu Masters turnira u Monte Karlu Nole je posle dosta problema nadigrao Nemca Filipa Kolšrajbera (ATP #40) rezultatom 6:3, 4:6, 6:4.

Tokom prvih sedam gemova Kolšrajber je bio mnogo bliži brejku. Propustio je čak četiri prilike, po dve u petom i sedmom gemu. Novaku su se u osmom ukazale prve brejk šanse u meču, iskoristio je drugu, stigao do 5:3, a potom svoj servis gem uzeo bez izgubljenog poena za 6:3. Set je trajao 45 minuta.

Novak je i u drugom setu imao problema sa servisom, ali je identična situacija bila i sa suprotne strane mreže. U četvrtom gemu teniseri su ušli u seriju od neverovatnih sedam brejkova. Četiri su pripala nemačkom teniseru koji je iznednačio rezultat u setovima na 1:1.

Brejk u uvodnom gemu trećeg seta bio je dovoljan da Novak privede meč kraju u svoju korist. Ipak morao je da se pomuči da dođe do trijumfa, za šta mu je bilo potrebno pet meč lopti.

Meč je trajao dva sata i 36 minuta.

Statistika: as poeni (1-3), dvostruke servis greške (8-2), direktni poeni (30-27), neiznuđene greške (38-37), broj osvojenih poena (109-98).

Novak će u trećem kolu Monte Karla u četvrtak igrati protiv Tejlora Frica (SAD, ATP #65) koji je u drugom kolu odneo pobedu nad Dijegom Švarcmanom (Argentina) rezultatom 6:4, 6:2.

Fotografija: AP

Podeli post