Novak velikim preokretom do polufinala Montreala!

MONTREAL, ON - AUGUST 11:   Novak Djokovic of Serbia returns the ball during day two of the Rogers Cup against  Thomaz Bellucci of Brazil at Uniprix Stadium on August 11, 2015 in Montreal, Quebec, Canada.  Novak Djokovic defeated Thomaz Bellucci 6-3, 7-6.  (Photo by Minas Panagiotakis/Getty Images)

Novak će u subotu po šesti put u karijeri igrati u polufinalu šestog Mastersa sezone.

Prvoplasirani igrač ATP liste bio je u zaostatku set i brejk, zatim je spasio dve meč lopte u taj-brejku, a potom izrežirao veliki preokret i trijumfovao protiv Ernestsa Gulbisa iz Letonije u četvrtfinalu Montreala rezultatom 5:7, 7:6 (9:7), 6:1.

Susret između Đokovića i Gulbisa trajao je dva i po časa, a prethodno je kasnio sa početkom oko četiri i po časa zbog kiše koja je onemogućila da se program odigra po utvrđenom rasporedu.

Iako je Novak bio taj koji je prvi načinio rezultatsko otcepljenje i poveo sa 4:2, Gulbis je uspeo automatski da se vrati u duel, odgovori ribrejkom i izjednači na 4:4. Teniser iz Letonije je i u jedanaestom gemu profitirao na Novakov servis, zatim brejk potvrdio i poveo sa 1:0 u setovima posle 7:5.

Gulbis se u petom gemu približio pobedi oduzevši Novaku servis za prednost od 3:2. No, koliko god da je bio blizu, isto toliko je bio i daleko. Srpski teniser je već u sledećem gemu uzvratio istom merom i poravnao na 3:3. Predstojećih šest gemova protekli su bez brejkova, tako da je odluka morala da „padne“ u taj-brejku. Gulbis je najpre poveo sa 3:0, a potom imao dve meč lopte pri 6:4. Novak je u tom trenutku pokazao čeličnu psihološku stabilnost, preokrenuo situaciju u svoju korist i posle 9-7 obezbedio igranje odlučujućeg seta, pred koji je zabavio publiku na centralnom terenu.

Srpski teniser apsolutno je dominirao u trećem setu oduzevši Gulbisu početni udarac čak tri puta za 6:1.

„Svaka mu čast, odigrao je odličan meč. Terao me je da uvek odigram udarac više i vršio pritisak na moj drugi servis. Imao je te meč lopte i da je pobedio, to bi bilo potpuno zasluženo. Nisam baš najsrećniji igrom koju sam prikazao. Ipak, nekada morate da dobijete meč „na mišiće“, tako da sam morao maksimalno da se potrudim“, rekao je Novak.

Statistika: as poeni (10-9), dvostruke servis greške (5-7), direktni poeni (25-27), neiznuđene greške (35-48).

Novak će u polufinalu Rodžers kupa u Montrealu igrati protiv tenisera koga je dobio u svih prethodnih devet susreta. U pitanju je Francuz Žeremi Šardi, 49. igrač sveta, koji je posle maratonskog četvrtfinala i preokreta srušio Amerikanca Džona Iznera – 6:7, 7:6, 7:6.

Ovaj meč na programu je u subotu u 21:00 po srednjeevropskom vremenu.

Novak velikim preokretom do polufinala Montreala!

Nole i Janko Tipsarević plasirali su se u polufinale dubla savladavši 7. nosioce Džejmija Mareja i Džona Pirsa rezultatom 6:3, 6:7 (5:7), 10-7. Protivnici u borbi za finale biće im kanadsko-francuski par Danijel Nestor/Eduard Rože-Vaslan.

Fotografije: Getty Images

Podeli post