Novak zaustavljen u četvrtfinalu Rolan Garosa

Najbolji srpski teniser završio je takmičenje na drugom gren slemu sezone, Rolan Garosu.

Novaka, koji je bio branilac titule i drugi nosilac u Parizu, u četvrtfinalu je zaustavio Dominik Tim (Austrija, 6) – 6:7 (5:7), 3:6, 0:6.

23-godišnji Austrijanac danas je jednostavno bio bolji na terenu. Fenomenalni servisi, savršena igra i u ofanzivi i u defanzivi, veliki broj direktnih poena doneli su Timu zasluženu prvu pobedu nad Novakom nakon šest odigranih duela.

Teniseri su bili ravnopravni tokom prvog seta. Razmenili su po dva brejka tokom prvih sedam gemova, da bi u nastavku igra „gem za gemom“ dovela set do taj-brejka. Novak je ovaj deo igre bukvalno poklonio rivalu načinivši dve jeftine greške koje su ga posle 73 minuta koštale prvog seta. Prepun samopouzdanja, Tim je u nastavku susreta bio dominantniji na terenu ne dopustivši Novaku da se vrati u bilo kom trenutku.

„Teško je komentarisati treći set. Ništa nije išlo u moju korist, a sve u njegovu. Veoma loš set. Ali mislim da je sve rešeno u prvom setu, tada sam ispustio brejk prednosti, on je igrao agresivnije, završavao poene drugim udarcem i zaslužio je da pobedi. Nisam udarao lopticu dobro, napravio sam mnogo neiznuđenih grešaka. On je bio mnogo bolji i nisam uspeo da preokrenem. Svi veliki igrači prolaze kroz ovo, moram i ja. Naučiću lekciju i posle svega smisliti način kakao da izađem još jači. Veliki je izazov ispred mene, ali spreman sam za njega“, rekao je Novak posle poraza od mladog Austrijanca.

S obzirom da je uspeo da odbrani samo 360 ATP poena osvojenih pre dvanaest meseci, Novak će na novoj rang listi izgubiti 1640 poena i drugu poziciju.

Statistika: as poeni (2-2), dvostruke servis greške (3-3), direktni poeni (18-38), neiznuđene greške (35-28), broj osvojenih poena (81-105).

Meč je trajao dva časa i 15 minuta.

Pred Novakom su četiri nedelje pauze. Sledeći turnir za drugog tenisera sveta je treći gren slem u sezoni, Vimbldon, koji će se odigrati od 3. do 16. jula 2017.

Nole je prošle godine takmičenje u London završio u trećem kolu porazom od Amerikanca Sema Kverija rezultatom 6:7 (6:8), 1:6, 6:3, 6:7, (5:7), zbog čega će braniti samo 90 poena.

Fotografija: Getty Images

Podeli post