Najbolji teniser sveta poražen je u svom prvom meču posle skoro dva meseca odsustva sa ATP scene.

Novak je u drugom kolu Mastersa u Monte Karlu izgubio od 46. tenisera sveta, Alehandra Davidoviča Fokine rezultatom 1:2, po setovima 3:6 7:6 (7:5) 1:6.

Dva časa i 55 minuta srpski teniser je proveo na terenu tokom svog uvodnog meča na šljaci u 2022. godini.

Fokina je brzo stigao do vođstva od 4:2. Novak je uspeo da vrati jedan brejk, ali je rival još jednom bio uspešan kada je u pitanju realizacija brejk lopti i dobio je prvi set. U drugom setu je viđeno šest brejkova, po tri na obe strane. Đoković je uspeo da ostvari prevagu u tajbrejku i da dovede meč u egal. Tada mu je ponestalo snage i energije i Španac je bez većih problema ostvario trijumf, napravivši tri brejka u odlučujućem delu susreta.

„Verovao sam da mogu da se vratim i da ostvarim pobedu u ovom meču. Ostao sam ne terenu, iako se nisam osećao dobro fizički pri kraju meča. Moraću da popričam sa timom o tome. Nastaviću da dižem formu kako bih se pripremio za Rolan Garos“, rekao je Novak i čestitao protivniku. „Čestitam Alehandru, bio je bolji igrač. Našao je bolji ritam. Znao sam da će biti težak meč i velika bitka i tako je i bilo. Nažalost, izgubio sam i ova nedelja je za mene završena. Optimista sam i spremaću se za Rolan Garos, gde želim da igram svoj najbolji tenis“.

Statistika: as poeni (1-0), dvostruke servis greške (5-5), direktni poeni (30-38), neiznuđene greške (45-36), broj osvojenih poena (103-115).

Novak će se iz Monte Karla uputiti ka prestonici Srbije, Beogradu, gde će sledeće nedelje učestvovati na Serbia Openu, ATP turniru koji pripada seriji 250.

Fotografija: Getty Images

Podeli post