Novak zaustavljen u polufinalu egzibicije u Kujongu!


Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale egzibicionog turnira u Kujongu, pošto je u četvrtak ujutru po našem vremenu ubedljivo poražen od Španca Fernanda Verdaska, rezultatom 0:2, po setovima 1:6, 2:6.

Nakon sjajnog uvodnog meča na “Kooyong Classic”-u protiv Hasa, Novak je u polufinalnom susretu pokazao znatno lošiju igru koja je obilovala greškama. Sa druge strane, deveti teniser sveta od samog starta duela dominirao je terenom i nametnuo svoj ritam, koji je držao do poslednjeg poena.

U uvodnom setu, Verdasko je nakon dva brejka ekspresno došao do 5:0. Novak je uspeo da osvoji prvi gem u narednom, čime se spasio gubitka seta bez osvojenog gema.

Brejkovi u prvom i petom gemu doneli su španskom igraču prednost od 5:1 u drugom setu. Odigrana su još dva gema i semafor je pokazivao 6:2 u korist Verdaska, koji se tako plasirao u finale, gde čeka boljeg iz susreta Huan Martin del Potro vs. Žo-Vilfred Conga.

Meč između Đokovića i Verdaska trajao je samo 52 minuta.

“Rezultati ovde nisu uopšte bitni. Glavno je da se iskoriste mečevi kao dobra vežba i da se osvajaju poeni i iskustvo pre Australijan opena, što je moj glavni prioritet. Nisam se dobro osećao na terenu, on je igrao dobro, a ja sam napravio previše neiznuđenih grešaka“, rekao je Novak nakon susreta.

Bila je ovo pretposlednja provera našeg tenisera pred start prvog Grend Slem turnira sezone, Australijen Opena, koji počinje u ponedeljak, 18. januara. Đoković će odigrati još jedan meč na turniru sa poraženim iz duela Žo-Vilfred Conga-Huan Martin del Potro, za treće mesto.

Podeli post