Novak nije uspeo da zabeleži drugu pobedu na Masters turniru u glavnog gradu Španije i plasira se u osminu finala „Mutua Madrid Open“-a.

Bolji od srpskog tenisera bio je Britanac Kajl Edmund (22. na ATP listi), koji je slavio posle jednog časa i 42 minuta i tri odigrana seta – 6:3, 2:6, 6:3.

Na početku prvog seta teniseri su podelili dva brejka. U nastavku se bolje na terenu snašao Edmund koji je u petom i devetom gemu oduzeo servis Novaku i osvojio uvodni set rezultatom 6:3.

Stvari su se vratile na mesto u drugom setu u kojem je Novak tokom 35 minuta igre napravio dva brejka, nedozvolivši rivalu da dođe do ijedne prilike da mu ugrozi servis.

Imao je Novak u petom gemu trećeg seta tri vezane brejk lopte da se rezultatski otcepi i krene ka pobedi, međutim, Edmund je uspeo da neutrališe sve tri i izvuče se iz neugodne situacije. Britanac je u osmom gemu došao do ključnog brejka koji mu je nakon sledećeg servis gema doneo prolaz u naredno kolo.

„Napredovao je – forhend mu je očigledno veliko oružje, ali je mnogo unapredio i bekhend. Odigrao sam dva teška meča, a Kajl je danas bio bolji igrač u važnim trenucima“, rekao je Novak.

Statistika: as poeni (2-5), dvostruke servis greške (2-2), direktni poeni (11-30), neiznuđene greške (23-29).

Poraz od Edmunda doneće Novaku pad na novoj ATP listi koja će biti objavljena u ponedeljak.

Nole će sledeće nedelje učestvovati na Masters turniru u Rimu, koji će mu biti poslednja priprema pred drugi gren slem sezone, Rolan Garos (27. maj – 10. jun).

Podeli post