Nakon jučerašnjeg poraza u dublu, Novak nije uspeo da zabeleži trijumf u uvodnom meču ni u konkurenciji singlova na Masters turniru u Majamiju.

U drugom kolu „Miami Open“-a bolji od srpskog tenisera bio je 47. igrač ATP liste Benoa Per posle dva odigrana seta – 3:6, 4:6.

Susret je trajao svega 66 minuta.

Novak je tokom prvog seta pretrpeo dva brejka (u sedmom i devetom gemu) i pored izuzetnog starta. To je omogućilo Francuzu da posle tačno pola časa igre ode na pauzu sa prednošću od 1:0.

Per je u šestom gemu drugog seta ponovo oduzeo servis Novaku i došao do 4:2, nakon čega je 9. nosilac uspeo da se vrati i izjednači na 4:4. Nekoliko minuta kasnije, usledio je novi brejk Francuza koji mu je doneo pobedu i plasman u treće kolo gde ga čeka još jedan srpski teniser, Filip Krajinović.

„Razočaran jesam, još jedan poraz, nisam ni blizu nivoa na kojem bih želeo da budem, ni fizički, ni igrački“ rekao je Novak. „Trudim se koliko mogu, ali ovo su okolnosti sa kojima se prvi put srećem u životu. Nisam spreman da se takmičim na visokom nivou, to je očigledno, ali sam hteo da vidim da li mogu da igram i gde se nalazim. Ovaj turnir sam igrao bez bola, to je jedina pozitivna stvar vezano za igru. Moraću na svemu da radim. U planu je šljaka, Monte Karlo, videćemo…“

Ovim je Novak završio prvi deo sezone na betonu, posle kojeg ga čekaju turniri na šljaci u Evropi.

Noletov desktop kalendar za mesec april 2018. možete da preuzmete ovde.

Podeli post