Novakov „napad“ na petu titulu u Dubaiju

Novakov "napad" na petu titulu u Dubaiju

U periodu od 24. februara do 1. marta Novak će se boriti za svoju petu titulu na ATP turniru u Dubaiju.

Biće to Noletovo osmo učešće na „Dubai Duty Free Tennis Championships“-u, na kojem će kao drugi teniser sveta imati status prvog nosioca.

Pored srpskog tenisera, koji brani titulu iz 2013. godine, u Emiratima će iz Top 10 postave nastupiti i Huan Martin del Potro, Tomaš Berdih, Rodžer Federer i Žo-Vilfred Conga.

„Pritisak uvek postoji kada ste igrač iz vrha ATP liste. Na neki način to je privilegija, jer tada znate da ste uradili nešto veoma vredno. Očekivanja su velika, ali sve to je sastavni deo ovog sporta koji moramo da prihvatimo u pozitivnom smislu. Uvek sam sanjao da budem na velikoj sceni i takmičim se na najvišem mogućem nivou. Uživam u svakom trenutku na terenu“, rekao je Novak.

Tokom prethodnih sedam učešća u Dubaiju Novak je odigrao 31 meč sa učinkom od 28 pobeda i tri poraza.

Na šampionskom postolju Novak se našao 2009., 2010., 2011. i 2013. godine. Na putu do titule prošle godine srpski teniser, vlasnik 41 ATP titule, savladao je Troickog, Batistu Aguta, Sepija, Del Potra i Tomaša Berdiha (7:5, 6:3 u finalu).

Turnir u Dubaiju pripada kategoriji 500, a to je ujedno i broj bodova koji će pripasti pobedniku u subotu, 1. marta.

Nakon učešća u Dubaiju pred Novakom su prvi Masters turniri u 2014. godini – „BNP Paribas Open“ u Indijen Velsu (SAD) i „Sony Open Tennis“ u Majamiju (SAD).

Fotografija: AFP/Getty Images

Podeli post