Pariz: Novak protiv Kverija u 2. kolu

Organizatori pretposlednjeg turnira u sezoni, Mastersa u Parizu, objavili su glavni žreb sačinjen od 48 igrača, koji će se od ponedeljka, 29. oktobra do nedelje, 4. novembra boriti za titulu i 1000 ATP poena.

Novak je u prestonicu Francuske stigao sredinom prošle nedelje kako bi se što bolje pripremio za izazove koji ga očekuju.

„Volim Pariz. Smatram da je jedan od najspektakularnijih gradova na svetu, odmah posle moga grada. Uživam da provodim vreme ovde. Pariz nudi toliko toga da se vidi, a ima i bogatu istoriju. Uspeo sam da iskoristim slobodno vreme prethodnih dana i obiđem ga. Video sam dosta toga i sada je vreme za tenis“, rekao je Novak i dodao: „Fizički se osećam dobro. Ne baš potpuno sveže i odmorno, jer iza sebe imam zaista dugu sezonu. Trudiću se da ostanem fokusiran i godinu završim na najbolji mogući način.“

Kao drugi teniser sveta (još samo ove nedelje), Nole je postavljen za drugog nosioca svog osmog po redu „BNP Paribas Masters“-a, tako da će na startu takmičenja biti slobodan.

Pohod na nove ATP poene Nole će startovati okršajem protiv 23. tenisera ATP liste, Sema Kverija (SAD) koji je vodio 6:1, 1:1 protiv Fernanda Verdaska kada je Španac odlučio da preda meč zbog povrede.

U međusobnim duelima protiv Kverija Novak ima stopostotan učinak, 4-0.

Ovaj meč na programu je u sredu oko 14 časova.

Uspešno rešen prvi zadatak pred Novaka u trećem kolu stavlja Miloša Raonića (Kanada, 14) ili Žeremija Šardija (Francuska).

Potencijalni Noletovi rivali u nastavku takmičenja su:

Četvrtfinale: Huan Martin del Potro (Argentina, 7), Džon Izner (SAD, 10)
Polufinale: David Ferer (Španija, 4), Žo-Vilfrid Conga (Francuska, 6), Nikolas Almagro (Španija, 11)…

U gornjoj polovini žreba su: Rodžer Federer (Švajcarska, 1), Endi Marej (Velika Britanija, 3), Tomaš Berdih (Češka, 5), Janko Tipsarević (Srbija, 8), Huan Monako (Argentina, 9)…, tako da se Novak sa njima ne može sastati pre meča odluke.

Nole je 2009. godine trijumfovao na „BNP Paribas Open“-u savladavši u uzbudljivom finalu domaćeg tenisera Gaela Monfisa – 6:2, 5:7, 7:6.

Prošle godine naš teniser se zbog povrede povukao pred meč četvrtfinala, tako da će braniti 180 poena.

Branilac titule Rodžer Federer zbog povrede neće nastupiti u Parizu. To automatski znači da će Novak sezonu završiti na poziciji broj 1 svetske rang liste po drugi put uzastopno. Povratak na vrh sveta srpskog tenisera očekuje u ponedeljak, 5. novembra.

„Veoma sam zadovoljan i srećan što ću godinu završiti kao broj 1. To je očigledno pokazatelj kakvu sezonu imam iza sebe. Bilo je veome teško ponoviti 2011. godinu, ali sam uspeo da održim konstantnost u igri i osvojim pet titula među kojima je jedan Gren Slem. Ovo je sjajna godina za mene, ali još uvek ništa nije gotovo“, završio je Novak.

Photo: Getty Images

Podeli post