Novak protiv Montanjesa u 2. kolu Rima

Objavljen žreb za Masters u Rimu

Poslednju pripremu pred drugi Gren Slem sezone, Rolan Garos, Novak će imati na Masters turniru u Rimu, gde je bio šampion 2008. i 2011. godine.

„Internazionali BNL d’Italia“ peti je Masters 1000 turnir u sezoni, a odigraće se na teniskom kompleksu „Foro Italico“ u prestonici Italije od 12. do 19. maja.

Kao najbolje rangirani teniser na svetskoj rang listi Novak je postavljen za prvog nosioca turnira i svoje učešće startovaće susretom drugog kola protiv kvalifikanta Alberta Montanjesa (Španija), 89. igrača sveta.

U međusobnim duelima protiv Montanjesa Novak vodi 4-0.

U nastavku turnira na putu srpskog tenisera su:

3. kolo: Stanislas Vavrinka (Švajcarska, 15)
Četvrtfinale: Tomaš Berdih (Češka, 6), Marin Čilić (Hrvatska, 11)
Polufinale: David Ferer (Španija, 4), Rafael Nadal (Španija, 5), Janko Tipsarević (Srbija, 10)
Finale: Rodžer Federer (Švajcarska, 2), Endi Marej (Velika Britanija, 3), Huan Martin del Potro (Argentina, 7), Žo-Vilfrid Conga (Francuska, 8)…

Kompletan žreb možete pogledati ovde.

Prošle godine Novak je poražen u finalu turnira u Rimu od Rafaela Nadala rezultatom 5:7, 3:6, tako da mu predstoji odbrana 600 ATP poena.

„Volim podršku koju dobijam ovde, deca viču moje ime. Govorim italijanski, pomalo se osećam kao da sam odavde, a osvojio sam i dve titule u Rimu,“ rekao je Novak na konferenciji za novinare pred turnir. „Želim da pronađem formu iz Monte Karla i verujem da mogu to da učinim. Ima mnogo dobrih igrača ovde, neće biti lako.“

Nole vam poklanja desktop kalendar za mesec maj.

Fotografija: Getty Images

Podeli post