Objavljen žreb za Olimpijski turnir!

Poznati su parovi teniskog turnira na Olimpijskim igrama u Londonu.

Nole, osvajač bronzane medalje u Pekingu 2008. godine, postavljen je za drugog nosioca i igraće protiv 65. tenisera sveta, Fabija Fonjinija u 1. kolu (nedelja, 13.00h -po našem vremenu).

Sa italijanskim teniserom Novak se sastajao dva puta uz maksimalan učinak.

Potencijalni rivali Novaka u nastavku takmičenja su:

2. kolo: Endi Rodik (SAD)
3. kolo: Marin Čilić (Hrvatska), Lejton Hjuit (Australija)
Četvrtfinale: Žo-Vilfrid Conga (Francuska), Huan Monako (Argentina)
Polufinale: Endi Marej (Velika Britanija), Tomaš Berdih (Češka), Nikolas Almagro (Španija), Rišar Gaske (Francuska)
Finale: Rodžer Federer (Švajcarska), David Ferer (Španija), Huan Martin del Potro (Argentina), Janko Tipsarević (Srbija)…

„Nisam video žreb dalje od prvog kola. Na te stvari ne mogu da utičem, to je izbor sreće, nije u mojim rukama. Pokušaću da se fokusiram na svoju formu, da podignem intenzitet igre i da nastupam kao što sam igrao na travi prošle godine i na nekoliko mečeva ove godine i mislim da imam dobre šanse. Trenutno sam maksimalno skoncentrisan na start olimpijskog turnira i meč sa Fonjinijem“, rekao je Nole o žrebu.

U konkurenciji parova, Novak i Viktor Troicki (8. nosioci) na startu će se sastati sa švedskim parom, koji čine Linšted i Brunstrom. Meč je na programu u nedelju oko 18.30 po našem vremenu.

Ove godine prestižni Olimpijski teniski turnir odigraće se na terenima „All England Lawn Tennis Club“-a u Vimbldonu.

Svi mečevi će se igrati na dva dobijena seta, sem finala, koje će pripasti teniseru koji prvi osvoji tri seta. Pobednici polufinalnih mečeva boriće se za zlato, a poraženi će igrati za bronzanu medalju.

Photo: Getty Images

Podeli post