Novak protiv Souze počinje pohod na Rolan Garos

Novak protiv ___ počinje pohod na Rolan Garos

Novak je u sredu doputovao u Pariz gde je nastavio sa pripremama za drugi Gren Slem sezone, Rolan Garos, koji će se održati od 25. maja do 8. juna.

Tokom petnaest dana Nole će se boriti za titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske, jedinom turniru iz Gren Slem kategorije koji mu nedostaje.

Organizatori turnira danas su objavili parove glavnog žreba koji sačinjava 128 tenisera.

Mečevi prvog kola na programu su tokom prva tri dana turnira, a voljom žreba Nole (drugi nosilac) će se na startu sastati sa Portugalcem Žoao Souzom (ponedeljak oko 13h), koji na svetskoj rang listi zauzima 42. poziciju. Biće ovo njihov drugi međusobni duel.

U nastavku takmičenja potencijalni rivali najboljeg srpskog tenisera su:

2. kolo: Žeremi Šardi (Francuska), Daniel Himeno-Traver (Španija)
3. kolo: Marin Čilić (Hrvatska, 25)
4. kolo: Žo-Vilfrid Conga (Francuska, 13), Jerži Janovič (Poljska, 22)
Četvrtfinale: Miloš Raonić (Kanada, 8), Kei Nišikori (Japan, 9)
Polufinale: Rodžer Federer (Švajcarska, 4), Tomaš Berdih (Češka, 6), Tomi Robredo (Španija, 17)
Finale: Rafael Nadal (Španija, 1), Stanislas Vavrinka (Švajcarska, 3), David Ferrer (Španija, 5), Endi Mari (Velika Britanija, 7)

„Nastupi na poslednja dva turnira na Rolan Garosu, daju mi dovoljno razloga da se nadam da je ovo moja godina. Ali, ne mogu previše mislima i energijom da budem u poslednjim fazama turnira. Traje dve nedelje, na njemu učestvuje 128 igrača koji su izuzetno motivisani, koliko i ja, da se pokažu u najboljem svetlu. Potrebno je, dakle, ići vrlo skromno, biti u sadašnjem trenutku i samo razmišljati o narednom izazovu. Titula koju sam osvojio pre nekoliko dana u Rimu, definitivno će mi pomoći za samopouzdanje i samouverenost pred početak ovog grend slema, kao jednog od najvećih turnira na svetu“, rekao je Novak.

Pre tačno godinu dana Novaka je u dramatičnom polufinalnom okršaju Rolan Garosa porazio Španac Rafael Nadal rezultatom 2:3 (4:6, 6:3, 1:6, 7:6, 7:9), tako da će braniti ukupno 720 ATP poena.

Najbliži tituli na Otvorenom prvenstvu Francuske Novak je bio 2012. godine kada je izgubio u finalnom meču, takođe od Nadala.

Biće ovo Noletovo deseto učešće na Rolan Garosu, a ukoliko dođe do titule u Francuskoj, Srbin će biti tek osmi teniser u istoriji koji je pobedio na sva četiri Gren Slem turnira.

Fotografija: AP

Podeli post