Objavljen žreb za Vimbldon, Nole prvi favorit; Marej, Federer i Nadal u donjoj polovini

Objavljen žreb za Vimbldon, Nole prvi favorit; Marej, Federer i Nadal u donjoj polovini

Organizatori Vimbldona, trećeg Gren Slema sezone, objavili su u petak u podne žreb za 127. izdanje najeminentnijeg turnira današnjice.

Tereni „All England Lawn Tennis and Croquet Club“-a ugostiće od 24. juna do 7. jula 128 tenisera u pojedinačnoj konkurenciji, koji će se boriti za titulu i 2000 ATP poena.

Kao prvoplasirani teniser na ATP listi Novak je postavljen za prvog favorita turnira i u prvom kolu će odmeriti snage sa Florijanom Majerom, 33. igračem sveta.

Novak i Majer sastali su se u četvrtfinalu prošlogodišnjeg Vimbldona kada je trijumfovao Srbin 6:4, 6:1, 6:4.

„Znam šta da očekujem jer smo se sastali ovde prošle godine, lukav je i može da bude veoma opasan na travi, ima jak bekhend, visok je i servira odlično, i biće opasan rival u prvom kolu, ali spreman sam. A pre toga, ponedeljak će biti odličan dan za tenis“, rekao je Novak.

Nakon tri duela protiv tri godine starijeg Nemca, Novak ima stopostotan učinak, 3-0.

Novakov potencijalni protivnik u drugom kolu biće bolji iz duela između Amerikanaca Bobija Rejnoldsa i Stiva Džonsona.

Projektovani rivali prvog nosioca u nastavku turnira su:

Treće kolo: Žeremi Šardi (Francuska, 28)
Četvrto kolo: Tomi Has (Nemačka, 13), Žil Simon (Francuska, 19)
Četvrtfinale: Tomaš Berdih (Češka, 7), Rišar Gaske (Francuska, 9), Sem Kveri (SAD, 21)
Polufinale: David Ferer (Španija, 4), Huan Martin del Potro (Argentina, 8), Kei Nišikori (Japan, 12), Filip Kolšrajber (Nemačka, 16), Miloš Raonić (Kanada, 17)…

Voljom žreba, u donjoj polovini se nalaze Endi Marej (2), Rožder Federer (3) i Rafael Nadal (5), tako da se Novak sa nekim od njih ne može sastati pre finala!

„Žreb je nešto na šta ne možeš da utičeš, i iskreno, ne razmišljam previše o tome. Tako je kako je, neko bi rekao da sam imao sreće, ali, to je Grend slem i ne postoji lak način da se dođe do titule“, rekao je Novak.

Nole je do sada učestvovao osam puta na Vimbldonu, a najveći uspeh mu je osvajanje titule 2011. godine. Pored toga, Novak je u Londonu tri puta bio polufinalista. Odigrao je ukupno 39 mečeva, iz 32 je izašao kao pobednik.

Prošle godine najbolji teniser sveta je poražen u polufinalu od kasnijeg šampiona, Rodžera Federera (3:6, 6:3, 4:6, 3:6), tako da će braniti 720 poena.

Nole će se u Londonu boriti za svoju četvrtu titulu u 2013. godini. Prethodno je osvojio Australijen Open, Dubai i Monte Karlo.

Mečevi na Vimbldonu igraće se na ukupno 19 terena, od kojih su četiri glavna: centralni, teren 1, teren 2 i teren 3.

Fotografija: Getty Images

Podeli post