Odlični Đoković bolji od Ljubičića!


četvrti nosilac na turniru iz Masters 1000 serije u Sinsinatiju, Novak Đoković, plasirao se u osminu finala, nakon što je u sredu popodne po našem vremenu savladao 54. tenisera sveta, Ivana Ljubičića, rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (7:5), 6:4.

Da podsetimo, Ljubičić je do glavnog žreba došao kroz kvalifikacije, a ovo je Novakova treća pobeda u njihova četiri međusobna duela do sada.

Tokom skoro celog meča sa obe strane viđena je sigurna igra – u smislu da je Novak nastavio da pruža dobar tenis od prošle nedelje, a hrvatski teniser je iznenadio s obzirom na lošu formu u kojoj se nalazi već duže vreme. No, pitanje pobednika nije bilo pod znakom pitanja nakon završnice uvodnog dela.

Iako je gotovo kompletna statistika prvog seta bila na strani srpskog tenisera, rezultat to nije pokazivao. U prvih dvanaest gemova, viđene su samo dve brejk šanse, a imao ih je Novak. Realizacija nije uspela, pa je pitanje pobednika prvog seta odlučio taj-brejk, u kome je Novak osvojio jedini mini-brejk u šestom poenu za 7:5 posle 58 minuta, najviše zahvaljujući sjajnom servisu.

Prava poslastica usledila je u drugom setu, kada se Novak potpuno opustio i došao do prvog brejka u meču. A, tada je počela i plejada atraktivnih poena. Sve do same polovine drugog seta, Srbin nije izgubio poen kada je ubacio početni udarac (neverovatnih 28:28). Brejkova do kraja susreta nije bilo, tako da su Novaku nakon 6:4 otvorena vrata osmine finala.

U meču koji je trajao 99 minuta, jedan statistički podatak je impozantan. Od ubačenih 35 prvih servisa, srpski igrač je samo jednom izgubio poen, što je fascinantnih 97%! Novak je načinio samo 13 neiznuđenih grešaka (Ljubičić čak 38), ali je imao i manje vinera (21:31) i as poena (8:14).

U trećem kolu Sinsinatija, Nole će u četvrtak igrati protiv Francuza Žeremija Šardija (35), kome je Amerikanac Džon Izner (WC) predao meč zbog povrede pri rezultatu 6:7, 6:3, 4:1 za francuskog igrača.

Podeli post