Odlični Nole u četvrtfinalu US Opena!


Lakše nego što se očekivalo, Novak je izašao na kraj sa 16. igračem ATP liste u osmini finala US Opena.

Odličnom igrom i ubedljivom pobedom nad Radekom Štepanekom (češka) rezultatom 3:0, po setovima 6:1, 6:3, 6:3, Nole se plasirao u četvrtfinale poslednjeg Grend Slem turnira u 2009. godini i opravdao ulogu četvrtog favorita.

Susret je trajao jedan čas i 46 minuta.

Novakova dominacija bila je očigledna od četvrtog gema prvog seta, u kome je došao do prvog brejka, koji je u šestom uvećao za ekspresno osvajanje uvodnog perioda igre sa ubedljivih 6:1 nakon samo 23 minuta.

Nastavio je Novak sa sjajnom igrom i u drugom setu, kada ponovo pravi dva brejka u nizu i stiže do 4:1. Uspeo je čeh da anulira jedan, ali ne i da spreči Đokovića da dođe do petog brejka u meču, koji mu posle 6:3 donosi prednost od 2:0 u setovima.

Treći set bio je najuzbudljiviji, a rešen je nakon samo jednog brejka Srbina u šestom gemu, kojim je nadoknadio dve propuštene šanse s’ početka seta.

Pobedom nad Štepanekom, Novak je uvećao prednost nad čehom u međusobnim duelima na 4:1.

Statistika meča izgleda ovako: as poeni (5:4), procenat realizacije prvog servisa (76% – 53%), direktni poeni (28:19), neiznuđene greške (21:28).

U četvrtfinalu US Opena, Novak će u sredu igrati protiv 10. nosioca turnira, Španca Fernanda Verdaska, koji je plasman među osam najboljih izborio trijumfom od 3:1 (4:6, 6:4, 6:4, 6:4) nad poslednjim domaćim igračem u glavnom žrebu, Džonom Iznerom. Amerikanac je u prethodnom kolu izbacio jednog od favorita za titulu, Endija Rodika.

četvrti i deseti teniser sveta sastajali su se pet puta do sada. Novak je trenutno u blagoj prednosti od 3:2. Prva dva duela pripala su Špancu, koji nije uspeo da nađe lek za igru srpskog igrača od Rolan Garosa 2007. godine.

Biće to Novakovo treće uzastopno četvrtfinale u Njujorku, na kome ove godine nastupa peti put. Najuspešniji je bio pre dve godine, kada je igrao finale.

Poznat je još jedan par četvrtfinala Otvorenog prvenstva SAD, u kome će se sastati branilac petostruke titule, Rodžer Federer (Švajcarska) i Robin Soderling (Švedska).

Podeli post