Odlični Novak ekspresno do trećeg kola Rima!


Novak Đoković, drugi nosilac u Rimu, plasirao se u treće kolo ovog Masters turnira pošto je u utorak popodne ubedljivim rezultatom od 6:1, 6:1 savladao 46. igrača ATP liste, Francuza Žeremija Šardija.

Meč je trajao samo 59 minuta, a ovo je bila četvrta pobeda Novaka u isto toliko susreta protiv godinu dana starijeg rivala.

Novak je silovito ušao u duel, napravio brejk u drugom gemu, poveo sa 3:0, da bi u šestom gemu još jednom oduzeo servis svom protivniku za rutinsko privođenje seta kraju (6:1) posle 26 minuta. Srpski teniser je u ovom periodu igre načinio 10 vinera, šest više od Šardija, devet grešaka, tri manje od Francuza.

Šardi nije imao nikakvo rešenje za razigranog Novaka ni u drugom setu. Dve brejka Srbina i 4:0. Uloga favorita je opravdana, set je osvojen rezultatom 6:1.

„Što pre uspete da završite meč, srećniji ste,“ izjavio je Novak nakon današnjeg susreta. „Uvek kada igrate prvi meč na turniru, ne znate šta da očekujete, naročito kada igrate protiv igrača koji ima dobar servis. Bio sam veoma fokusiran od prvog poena. Mislim da je moj ritern danas bio ključan i da mi je upravo ovaj udarac dozvolio da kontrolišem meč.“

Novak je u svom prvom meču u prestonici Italije promovisao novu plavo-belu kombinaciju opreme Sergio Tacchini.

Drugi teniser sveta je slobodan u sredu, tako da će svoj meč osmine finala odigrati u četvrtak. Rival će mu biti Brazilac Tomaz Beluči, koji je bio bolji od Amerikanca Džona Iznera u meču drugog kola.

Biće ovo prvi međusobni okršaj Novaka i Belučija.

Naposredno pred početak takmičarskog dana, inaugurisano je novo, fantastično zdanje centralnog terena u Rimu.

Podeli post