Odlični Novak eliminisao i Verdaska

Odlični Novak eliminisao i Verdaska!

Dva časa i 21 minuta Novak je proveo na terenu Rod Lejver arene kako bi izborio plasman u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije.

U svom trećem meču u Melburn Parku najbolji teniser sveta savladao je 31. nosioca, Fernanda Verdaska rezultatom 7:6 (10:8), 6:3, 6:4 i povećao prednost nad Špancem u međusobnim duelima na 7-4.

Tokom većeg dela prvog seta srpski teniser je bio nadomak brejka, ali se u takvim situacijama raspoloženi Španac uspešno odbranio i izborio igranje taj-brejka. Nakon sedam mini-brejkova u taj-brejku Nole je iskoristio četvrtu set loptu i posle tačno 60 minuta igre poveo sa 1:0.

Na startu drugog seta Novak je iskoristio psihološki pad rivala i oduzeo mu servis u drugom gemu, poveo sa 2:0, potom i 3:0. Sa ovom razlikom prvi nosilac je okončao drugi period igre, 6:3.

Snažne udarce levorukog Španca Novak je ukrotio i u trećem setu, u kome se rezultatski otcepio u petom gemu.

„Osvajao sam lako poene na svoj servis, bio sam fokusiran u odlućujućim poenima i na taj način stekao prednost u meču. On je odlično servirao, borio se do poslednjeg poena. Kako se približava završnica turnira biće sve teže i teže. Daću sve od sebe da budem maksimalno spreman za naredni meč“, izjavio je Novak.

Statistika susreta: as poeni (11-16), dvostruke servis greške (0-5), direktni poeni (43-38), neiznuđene greške (24-50), broj osvojenih poena (119-95).

Bio je ovo Novakov 52. meč na prvom gren slemu sezone nakon kojeg ima učinak 46-6.

Meč osmine finala Australijen Opena Novak će odigrati u ponedeljak. Rival će mu biti 42. teniser sveta, Žil Miler iz Luksemburga, koji je eliminisao 19. nosioca Džona Iznera (SAD) rezultatom 7:6, 7:6, 6:4.

Đoković i četiri godine stariji Miler do sada se nisu sastajali na ATP turu.

„Još jedan dobar server, neugodan igrač. Levoruk. Prethodnih godina su ga pratile povrede, ali je poslednjih nekoliko meseci u odličnoj formi. Igrao je u finalu Sidneja, sada se plasirao u 4. kolo Gren Slema. Pobeda protiv Iznera u tri seta je uspeh vredan poštovanja. Moraću da budem koncentrisan tokom meča“, rekao je Novak.

Fotografija: Getty Images

Podeli post