Najbolji teniser sveta je takmičenje na olimpijskom turniru u Tokiju završio na četvrtom mestu u obe konkurencije.

Novaka je u meču za bronzu u singlu posle dva časa i 47 minuta porazio 6. nosilac Pablo Karenjo Busta rezultatom 4:6, 7:6 (8:6), 3:6.

Iako je Novak bio taj koji je pritiskao u prvih 20 minuta i imao brejk šanse, Karenjo je u petom gemu iskoristio prvu od tri vezane brejk lopte i stvorio osetnu prednost. Novak su se u poslednjem gemu ukazale dve brejk prilike da se rezultatski vrati u set, Španac je obe spasao i poveo.

Teniseri su u drugom setu toliko bili sigurni na svoj servis da nije bilo brejk šansi. Taj-brejk je Novaku pripao na razliku rezultatom 8:6, čime je ostao u igri za bronzu.

Brejk koji je Španac napravio u drugom gemu trećeg seta doneo mu je treće mesto i medalju u Tokiju.

Statistika: as poeni (3-7), dvostruke servis greške (3-0), direktni poeni (19-34), neiznuđene greške (21-23), broj osvojenih poena (97-108).

Novak i Nina Stojanović se neće se boriti za bronzu na Olimpijskim igrama u konkurenciji mešovitih dublova. Srpski par je odustao od takmičenja zbog povrede desnog ramena Novaka, koji je u prethodnih 24 sata na terenu proveo čak šest sati i 40 minuta.

„Izvinjavam se svim navijačima u Srbiji koje sam razočarao. Znam da su mnogi od mene očekivali medalju, i ja sam. Žao mi je i zbog Nine, ali telo mi je potpuno otkazalo, igrao sam pod lekovima i bolovima i nenormalnom iscrpljenošću.“

Noletov kalendar za mesec avgust 2021. godine možete preuzeti ovde.

Fotografija: Profimedia

Podeli post