Pale tribine u Benidormu, bez tenisa u petak!


Photo by Srđan Stevanović (TSS)

Početak meča između Španije i Srbije otkazan je najmanje za 24 časa u ponoć u noći između četvrtka i petka zbog velikog oštećenja na tribinama montažnog stadiona u Benidormu izazvanog olujnim vetrom. Glavni sudija meča Soren Frimel javio je tačno u ponoć selektorima obeju reprezentacija, Obradoviću i Kosti da tokom sutrašnjeg dana možda neće moći da koriste ni pomoćni teren za trening.

- Početak meča između Španije i Srbije odlaže se najmanje za 24 časa zbog velikog oštećenja tribina na montažnom stadionu u Benidormu. Zbog olujnog vetra došlo je do urušavanja dela tribina, ali je još bitiniji razlog za odlaganje strta bezbednost samih igrača. Trenutno sve španske službe rade maksimalnim intenzitetom na otklanjanju problema, ali ćemo održati novi sastanak u petak u 11 časova na kome ćemo razmotriti daqu sudbinu meča. Oba selektora sam obavestio da je start meča odložen za najmanje 24 časa, jer i uz najbolje vremenske uslove ne verujem da za manje od osam sati rada može da se stadion dovede do normalnih uslova za igru – istakao je glavni sudija meča Soren Frimel.

Selektor reprezentacije Srbije Bogdan Obradović kaže:

- Više vremena provodimo na sastancima nego sa igračima. Neočekivano je sve šta se dešava oko ovog meča. Pored toga što zbog vremenskih uslova nismo imali dovoljan broj treninga, sada nam se dešava i da zbog tribina, a ne terena, bude ugrožena bezbednost publike i igrača i da je početak meča prolongiran. To ni Niki Pilić nije doživeo u karijeri. Ostaje nam da vidimo da li možemo da treniramo na pomoćnom terenu i podelimo termine sa Špancima, naravno na sastanku, a zatim i da pokušamo da nađemo teren sa šljakom negde u blizini Benidorma da nesmetano radimo. Ovo nam remeti sve pripreme, ali sve je to
tenis, sve je to sport – zaključuje selektor Bogdan Obradović.

Meč teniskih reprezentacija Srbije i Španije u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa trebalo bi da počne sutra u 10 sati, saopštili su danas organizatori.

Raspored mečeva ne bi trebalo da se menja, tako da je prvi na programu duel Novaka Đokovića i Davida Ferera. Potom će na teren Janko Tipsarević i Rafael Nadal, a zatim i dubl, pod uslovom da mrak ne prekine igru. I sve to ako vremenski uslovi dozvole.

Stručni štab Srbije razmišlja i o mogućnosti da zbog svih problema pored Nenada Zimonjića u dublu igra Viktor Troicki, koji bi zamenio Novaka Đokovića.

“Ozbiljno razmišljamo o mogućnosti da u dublu Đokovića, koji bi ionako trebalo da u dva dana igra dva singl meča, što će biti veliki napor za njega, zamenimo Viktorom Troickim”, naveo je Obradović, koji je ocenio i da će urušavanje tribina ostaviti posledice i na atmosferu na stadionu u zabavnom parku “Tera Mitika”.

(TSS)

Podeli post