Nole u finalu Monaka protiv Rafe!

Pobedom nad šestim nosiocem, Čehom Tomašom Berdihom, Nole se plasirao u finale Masters turnira u Monte Karlu.

Polufinalni susret trajao je dva časa i 42 minuta, a semafor je na kraju pokazivao rezultat 4:6, 6:3, 6:2 u korist najboljeg tenisera sveta.

Posle ukupno 20 mečeva u Monte Karlu u karijeri, Novak sada ima učinak 15-5.

Novak je vrlo ubedljivo, bez izgubljenog poena došao do osvajanja uvodnog gema. U četvrtom gemu problemi Berdiha sa servisom doneli su srpskom teniseru brejk i vođstvo od 4:2. Naredni servis gem Novak gubi sa nulom, Čeh hvata rezultatski priključak, vezuje četiri gema i stiže do prvog seta posle 65 minuta (6:4).

U drugom setu prvi nosilac zaigrao je mnogo koncentrisanije pored dve spašene brejk lopte na startu i teških vremenskih uslova prouzrokovanih jakim vetrom. Već u drugom gemu Novak pravi brejk, koji mu je tokom preostalog dela seta omogućio rezultatsku prednost od tri gema, sa kojom je okončao ovaj period igre – 6:3.

Sa psihološkom prednošću Novak je ušao u odlučujući set. Apsolutno je dominirao na terenu. Superiornih 6:2.

Prema tome, Novak će po drugi put u karijeri igrati u finalu „Monte-Carlo Rolex Masters“-a, a rival u nedelju od 14:00h biće mu drugi igrač sveta Rafael Nadal (2), koji je sa 6:3, 6:4 pobedio Žila Simona (9).

Upravo je Rafa bio bolji od Noleta u finalu u prestonici Monaka 2009. godine.

Sutra će odigrati svoj 31. po redu međusobni duel, trenutno je 16-14 za Nadala, koji je poslednjih sedam godina neprikosnoven u Monte Karlu.

Photo: Getty Images

Podeli post