Pao i Rafa, nesalomivi Nole odbranio titulu na ATP World Tour finalu u Londonu!

Pao i Rafa, nesalomivi Nole odbranio titulu na ATP World Tour finalu u Londonu!

Na najbolji mogući način Nole je stavio tačku na ATP sezonu 2013.

Drugu godinu uzastopno najbolji srpski teniser je trijumfovao na Masters kupu u Londonu i potvrdio fantastičnu formu koja datira od sredine septembra, od kada ne zna za poraz (22-0).

U finalu Barclays ATP World Tour finala Novak je 17. put u karijeri srušio večitog rivala Rafaela Nadala (1) sa maksimalnih 2:0, po setovima 6:3, 6:4.

39. po redu duel najvećeg rivalstva u istoriji tenisa trajao je jedan čas i 36 minuta.

Tako je Novak i drugu godinu u nizu takmičenje na završnom turniru okončao bez ijednog poraza, čime je odbranio svih 1500 poena iz 2012. godine.

Na putu do sedmog trofeja u sezoni i 41. u karijeri Nole je redom rušio Rodžera Federera, Huana Martina del Potra, Rišara Gaskea, Stanislasa Vavrinku i Rafaela Nadala.

Odličan početak meča za Novaka. Za svega 13 minuta igre Srbin je oduzeo Nadalu servis i poveo sa 3:0. Španac je u nastavku profitirao na greškama Novaka i došao do izjednačenja, 3:3. Osmi gem uvodnog seta doneo je Novaku novi brejk posle fantastičnog završnog poena koji je celu O2 arenu podigao na noge. Nakon sledećeg servis gema naš teniser je potvrdio brejk i poveo sa 1:0 (6:3).

Novak nije dozvolio da se Rafa probudi u drugom setu. U trećem gemu je još jednom bio briljantan na servis rivala i nagrađen je trećim brejkom u susretu. Zahvaljujući inteligentim servisima koje je demonstrirao od početka duela, Novak je čuvao stečenu prednost i velika pobeda je nastupila nakon sedam gemova.

„Čestitam Rafi i njegovom timu na neverovatnoj sezoni i završetku iste na prvom mestu. Ovo je sjajno mesto da se završi godina. Vi u Londonu ste sjajni, hvala sto cenite to što radimo i što imate toliku strast za ovim sportom. Hvala svim sponzorima, volonterima i ostalima koji su imali udeo u ovako uspešnoj nedelji. Takođe želim da se zahvalim svom timu, na koji uvek mogu da se oslonim. Mnogi misle da je ovo individualni sport, međutim uspeh dolazi od strane svih nas.Vidimo se sledeće godine“, rekao je Novak na ceremoniji proglašenja pobednika.

Statistika meča: as poeni (6-0), dvostruke servis greške (0-4), direktni poeni (19-9), neiznuđene greške (21-23).

Već u utorak Novak će napustiti London i uputiti se ka Beogradu gde ga od 15. do 17. novembra očekuje još jedna velika misija, borba za drugu „Salataru“ Srbije u Dejvis kupu protiv selekcije Češke.

Za naš tim u Beogradskoj areni pored Novaka će nastupiti Janko Tipsarević, Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac, dok će Češku predstavljati Tomaš Berdih, Lukaš Rosol, Radek Štepanek i Jan Hajek.

Fotografija: Getty Images

Podeli post