Peking: Nole sigurnom igrom do polufinala sa Iznerom


Novak je na najboljem putu da na turniru u Pekingu ponovi uspeh iz 2009. godine, kada se popeo na šampionsko postolje savladavši u finalu hrvatskog tenisera Marina čilića.

Nakon što mu je Mardi Fiš predao meč drugog kola bez borbe, Novak, koji je postavljen za prvog nosioca „China Open“-a plasirao se u polufinale ovogodišnjeg turnira savladavši u petak ujutru po našem vremenu nakon jednog časa i 19 minuta igre 43. tenisera sveta Žila Simona rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:2.

Shodno tome, Nole je povećao vođstvo nad Francuzom u međusobnim duelima na 5:1.

„Veoma sam zadovoljan svojim servisom. U poslednje vreme sve više napredujem u tom segmentu igre pa će to biti oružje koje ću češće moći da koristim“, poručio je Novak nakon susreta.



Na startu prvog seta ofanzivna igra Simona donela je Francuzu četiri brejk prilike. Novak je uspešno prebrodio početnu krizu i poveo sa 1:0. Odmah u predstojećem gemu srpski teniser pravi brejk, a potom prednost uvećava na 3:0. Najdramatičniji je bio deveti gem u kome je Novak servirao za set, spasio tri brejk lopte i iskoristio tek šestu set loptu za vođstvo od 6:3.

Očekivani rasplet u drugom setu. Nole u uvodnom gemu oduzima protivniku servis, isti čini i u petom za lagano privođenje meča kraju rezultatom 6:2 u drugom setu.

U borbi za finale, Nole će u subotu odmeriti snage sa 22.teniserom sveta Džonom Iznerom (SAD) koji je savladao 4. nosioca Nikolaja Davidenka (Rusija) rezultatom 7:6 (7:2), 6:4.

Novak je protiv Iznera igrao samo jednom i zabeležio pobedu (prvo kolo Dejvis kupa u Beogradu 2010. godine).

Podeli post