Maestralnu nedelju u prestonici Francuske Novak je krunisao rekordnom petom titulom na „Rolex Paris Masters“-u.

Poslednja prepreka srpskog tenisera na putu ka 34. Masters tituli (77. u karijeri) bio je Kanađanin Denis Šapovalov. Novak je kao i u prethodnim mečevima u Parizu slavio bez izgubljenog seta – 6:3, 6:4.

Novakova pobeda nije bila dovedena u pitanje ni u jednom trenutku tokom jednog časa i pet minuta dugog duela. On je bio taj koji je konstantno imao inicijativu na terenu i sa dva brejka (po jedan u oba seta) šampionski došao do pete titule u 2019. godini.

„Bio je ovo odličan turnir za mene. Nisam izgubio nijedan set, igrao sam zaista dobro, posebno u poslednja tri meča. Kako je turnir odmicao, moja igra je bila na sve višem nivou. Ova titula mi je dala mnogo samopouzdanja koje će mi sigurno značiti na završnom turniru u Londonu“, rekao je Novak posle finala.

Statistika: as poeni (2-11), dvostruke servis greške (1-3), direktni poeni (10-24), neiznuđene greške (7-22), broj osvojenih poena (61-43).

Nakon tačno godinu dana koliko je uzastopno bio na čelu ATP liste (od 5. novembra 2018.), Novak će sutra prvu poziciju prepustiti Špancu Rafaelu Nadalu.

Pred Novakom je sedam dana pauze nakon kojih će nastupiti na Nitto ATP finalu u Londonu (10. novembar – 17. novembar), završnoj smotri osam najboljih iz minule sezone.

Srpski teniser je pet puta bio pobednik ATP World Tour finala, a prošle godine je došao do finala gde je poražen od Aleksandera Zvereva rezultatom 4:6, 3:6. Ppredstoji mu odbrana 1000 ATP poena.

Fotografija: EPA

Podeli post