Srbija protiv SAD u četvrtfinalu Dejvis kupa

Nenad Zimonjić i Viktor Troicki doneli su Srbiji konačnu pobedu i plasman u četvrtfinale Dejvis kupa.

Nakon prva dva dana takmičenja u Šarlroi naša selekcija povela je sa nedostižnih 3:0 nad domaćinom Belgijom i sprečila da se odluka o pobedniku čeka u nedelju.

Srpski dubl je posle četiri odigrana seta u „Spiroudome“ areni nadigrao Rubena Bemelmansa i Stiva Darsisa rezultatom 6:4, 6:4, 5:7, 6:4.

Prvi set odlučen je u desetom gemu, u kojem su Zimonjić i Troicki došli do prvog brejka i prednosti od 1:0. U drugom setu naš tandem je vodio sa 4:1, Belgijanci su uspeli da se vrate i izjednače na 4:4, da bi ponovo deseti gem prevagnuo u korist Srba.

Iako je sve vodilo ka pobedi Srbije u trećem setu belgijski par je uspeo da dođe do brejka u jedanaestom gemu i nakon sledećeg smanji vođstvo našeg tima na 2:1.

Neizvestan četvrti set. Kao u prva dva seta, brejk odluke dogodio se u poslednjem gemu, 6:4 za srpsku kombinaciju i veliku pobedu.

Da podsetimo, Viktor Troicki i Novak su juče doneli Srbiji dva poena u singlu pobedama nad Davidom Gofanom i Olivijeom Rohusom, redom.

U četvrtfinalu Svetske grupe Dejvis kupa od 5. do 7. aprila, Srbija će igrati u gostima protiv selekcije SAD koja je savladala Brazil rezultatom 3:2. 

Fotografija: Srđan Stevanović

Podeli post