Pobeda Noleta u srpskom duelu za plasman u četvrtfinale Pariza!


Photo: Getty Images

Trijumfom nad sunarodnikom Viktorom Troickim rezultatom 4:6, 6:3, 6:1 Nole je stigao do 69. pobede u sezoni, koja mu je donela plasman u četvrtfinale „BNP Paribas Masters“-a.

Protiv kolege iz reprezentacije i trenutno 19. tenisera sveta, Nole sada ima učinak 10-1.

Ulaskom među osam najboljih u prestonici Francuske, Novak će na novoj rang listi imati 135 poena više, jer je odbranio drugo kolo iz 2010. godine.

Uzbudljiv okršaj dvojice prijatelja počeo je brejkom. Isti je pripao Viktoru, pošto Novak nije spasio treću brejk loptu. Odmah u narednom gemu prvi reket Srbije imao je tri vezane prilike da izjednači na 1:1. Viktor je tada odlično odservirao, osvojio sledećih pet poena i poveo sa 2:0. U šestom gemu Novak oduzima servis rivalu i donosi izjednačenje – 3:3. Drama se nastavila u sedmom gemu kada Troicki stiže do novog brejka i vođstva od 4:3, potom i 5:3. U desetom gemu Viktor je servirao za osvajanje uvodnog seta, Novak je imao dve prilike da izjednači na 5:5, ali nije uspeo zahvaljujući dobrim početnim udarcima protivnika.

U drugom setu Novak je podigao nivo igre. Nakon osvojenog servis gema, uspeo je da oduzme servis Troickom i povede sa 2:0. Stigao je isti odgovor sa druge strane mreže, a potom i novo izjednačenje, 2:2. Peti gem trajao je duže od 10 minuta, Novak je spasio nekoliko brejk lopti i došao do 3:2. Ovo je bio prelomni trenutak, pošto je prvi nosilac u šestom gemu načinio brejk, poveo sa 4:2 pa 5:2 i sa razlikom od tri gema doneo izjednačenje u setovima.

Da se Novak potpuno vratio u meč videlo se na samom startu odlučujućeg seta. U prvom gemu oduzeo je servis Troickom i nastavio da vlada terenom do samog kraja.

„U ovoj fazi takmičenja, svi su jednaki. Izašao sam na teren bez previše zagrevanja i moram da kažem da sam osećao lagan bol u ramenu. Međutim, nisam zabrinut jer znam da se ne radi o povredi, već o zapaljenju usled premora. Nije bilo lako igrati protiv prijatelja, nisam najbolje servirao, ali najbitnije je da sam prošao dalje“, rekao je Novak.

Tokom jednog časa i 55 minuta Novak je načinio 28 direktnih poena (Viktor 19) i 44 neuznuđene greške (Viktor 28).

U četvrtfinalu poslednjeg Mastersa u 2011. godini, Nole će u petak za rivala imati Žoa-Vilfrida Congu (Francuska, 6) koji je sa 6:3, 6:4 savladao kvalifikanta Andreasa Sepija (Italija).

Novak protiv Conge ima negativan učinak 4-5.

„Conga je sjajan igrač, ima snažne udarce i strašan servis. Pored svega, igraće pred svojom publikom što mu predstavlja dodatnu prednost“, zaključio je Nole.

Podeli post