Pobeda Novaka na startu turnira u Dubaiju

Pobeda Novaka na startu turnira u Dubaiju

Odbranu titule na „Dubai Duty Free Tennis Championships“-u najbolji srpski teniser i prvi nosilac započeo je pobedom.

U prvom kolu turnira u Dubaiju Novak je bez većih problema savladao 54. igrača ATP liste, Denisa Istomina iz Ubekistana rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:3.

Meč je trajao jedan čas i 24 minuta.

Novak je u trećem gemu došao do prvog brejka i poveo sa 2:1, potom i 3:1. U samoj završnici seta, koji je trajao 35 minuta, naš teniser je još jednom oduzeo servis rivalu i otišao na pauzu sa prednošću od 6:3.

Agresivnim tempom Novak je nastavio meč. Istomin je i dalje bio suviše pasivan da bi u bilo kom aspektu ugrozio dominaciju Novaka. Jedinim brejkom u drugom gemu srpski teniser je obezbedio razliku od tri gema, koju je sačuvao do kraja.

„Nije bilo lako kao što bi se možda moglo zaključiti po rezultatu. Morao sam dobro da se potrudim da bih osvojio svoje gemove. Servis mi je dobro funkcionisao u drugom setu, što mi je pomoglo da osvojim više lakih poena. Ipak, nisam igrao četiri-pet nedelja i to se videlo na terenu“, rekao je Novak. „Naporno sam trenirao, proveo sam dosta vremena na terenu pokušavajući da unapredim igru i da uđem u pravu formu. Pre ili kasnije, sve će doći na svoje mesto.“

Statistika susreta: as poeni (6-3), dvostruke servis greške (2-1), direktni poeni (26-10), neiznuđene greške (23-17).

U drugom kolu Dubaija Novak će u sredu igrati protiv Španca Roberta Bautiste Aguta, koji na svetskoj rang listi zauzima 51. poziciju.

Bautista je u svom uvodnom meču bio bolji od kvalifikanta iz Rumunije, Adriana Ungura.

Novak i Bautista sastali se u prošlosti samo jednom i to baš na turniru u Dubaiju, isto u drugom kolu, 2013. godine. Slavio je tada naš teniser rezultatom 6:1, 7:6.

Fotografija: AFP/Getty Images

Podeli post