Najbolji teniser sveta pobedom je započeo odbranu titule na 134. izdanju Vimbldona.

Novak je u prvom kolu najeminentnijeg turnira bio bolji od domaćeg tenisera, 19-godišnjeg Džeka Drejpera (ATP #250) rezultatom 3:1, po setovima 4:6, 6:1, 6:2, 6:2.

„Svima je bilo žao što je Vimbldon prošle godine bio odložen, teška vremena za sve nas su bila. Nadam se da ste uživali u meču i da ćete uživati naredne dve nedelje“, rekao je Novak.

Srpskom teniseru je trebalo vremena da uđe u duel i nametne svoju igru. Drejper, kome je ovo prvi gren slem meč u karijeri, je na veliku radost domaće publike zahvaljujući brejku u trećem gemu uspeo da dođe do prvog seta.

U nastavku meča Novak je rutinski osvajao servis gemove i pravio brejkove, po dva u svakom setu.

Teniseri su na terenu proveli tačno dva časa.

„Nisam ga mnogo gledao pre Linca kada je došao do četvrtfinala i pobedio igrače bolje od sebe. Igrao je zrelo, dobro se ponašao, verovao je da može da se vrati. Prvi put je bio na Centralnom terenu u Londonu, zaslužio je sve čestitke i želim mu sve najbolje“, rekao je Novak o svom današnjem rivalu.

Statistika: as poeni (24-4), dvostruke servis greške (1-6), direktni poeni (46-26), neiznuđene greške (24-27), broj osvojenih poena (112-74).

Novak u drugom kolu trećeg gren slema sezone (sreda) čeka Kevina Andersona (Južna Afrika, ATP #102), protiv kojeg vodi 9-2 u međusobnim duelima.

Fotografija: Profimedia

Podeli post