Pobeda Novaka nad Federerom u prvom meču na završnom turniru u Londonu!

Pobeda Novaka nad Federerom u prvom meču na završnom turniru u Londonu!

Velika pobeda Noleta na startu ATP World Tour finala u Londonu.

U svom prvom meču na završnom turniru u okviru grupe B najbolji srpski teniser je srušio Švajcarca Rodžera Federera posle tri odigrana seta – 6:4, 6:7 (2:7), 6:2.

Ovo je Novakova druga pobeda nad Federerom u poslednjih četiri dana, sa kojom se Srbin približio Švajcarcu u odnosu međusobnih pobeda i poraza na 15-16.

Siguran početak meča za obojicu tenisera. U prvih devet gemova brejk šansi nije bilo na vidiku. Onda kada je bilo najpotrebnije, u gemu u kojem je servirao za ostanak u setu, Federer je načinio četiri greške iz forhenda i Novak stiže do 6:4 i vođstva od 1:0.

U drugom gemu drugog seta Novak je propustio dve brejk lopte. Krizni period za prošlogodišnje finaliste usledio je u petom gemu, kada su i Novak i Rodžer neshvatljivo pali i omogućili tri brejka. Pri vođstvu od 5:4 Federer je servirao za set, kada Novak pravi veliki „come back“ u svom stilu i poravnava rezultat na 5:5. U taj-brejku mnogo bolje se snašao Švajcarac koji je sa tri mini-brejka i 7:2 izborio igranje trećeg seta.

I pored nepovoljnog ishoda drugog seta, Novak je u odlučujući ušao sa velikom dozom samopouzdanja, a „proradili“ su servis i bekhend. Prošlogodišnji šampion je upravo u ovom periodu igre pokazao svoj najbolji tenis, dva puta oduzeo servis Federeru i posle 6:2 došao do prve pobede u Londonu.

„Pre dva dana sam igrao finale u Parizu, a sada igram ovde gde je Rodžer u prošlosti imao vrhunske rezultate, osvojio je nekoliko titula. Znao sam da će biti teško, ali nisam znao da li ću fizički izdržati. U Bersiju je bila brža podloga. Morao sam da se adaptiram na uslove, ali zadovoljan sam svojom igrom,“ rekao je Đoković. „Drugi set je bio veoma neizvestan. Praktično sam igrao bez servisa. Ali u trećem setu sam servirao dobro kada je bilo najpotrebnije. Srećan sam zbog pobede.“

Okršaj u O2 areni trajao je dva časa i 22 minuta, a statistika izgleda ovako: as poeni (9-5), dvostruke servis greške (2-5), direktni poeni (29-27), neiznuđene greške (33-45).

Sreda je dan pauze za srpskog tenisera. Drugi meč u okviru Round Robin faze grupe B Novak će odigrati u četvrtak od 21:00h (po našem vremenu), a rival će mu biti Huan Martin del Potro.

Del Potro je u ponedeljak u okviru svog prvog meča u Londonu savladao Gaskea rezultatom 6:7, 6:3, 7:5.

O predstojećem okršaju sa Argentincem, Novak je rekao: „Dobro je što ću imati dan pauze, saznao sam da ću igrati uveče što je sjajno. To je najbolji raspored koji sam mogao da dobijem. Daću sve od sebe da se oporavim i spremim za taj duel.“

Fotografija: Getty Images

Podeli post