Novak se bez izgubljenog seta plasirao u treće kolo svog 17. po redu Rolan Garosa u karijeri.

Prvi nosilac je u drugom meču na Otvorenom prvenstvu Francuske iz daljeg toka takmičenja izbacio Urugvajca Pabla Kuevasa (ATP #92) rezultatom 6:3, 6:2, 6:4 i tako došao do 22. pobede u 2021. godini (22-3).

Kuevas je prvi došao do brejka u meču, u trećem gemu prvog seta. Nije uspeo da ga potvrdi u sledećem s obzirom da je Novak lagano došao do ribrejka i 2:2. Srpski teniser je u osmom gemu novim brejkom obezbedio osvajanje prvog seta iako se u predstojećem gemu suočavao sa tri vezane brejka šanse protivnika.

Još uverljiviji Novak je bio na terenu u drugom setu. Otvorio ga je brejkom koji je u petom gemu udvostručio za 6:2 posle svega 28 minuta.

Kuevas je podigao nivo igre u trećem setu, a to se videlo po trajanju gemova. Novak je u drugom gemu posle 16 odigranih poena spasio dve brejk lopte i poveo sa 2:0 nakon brejka u uvodnom. I na sledeći Novakov servis odigrano je 16 poena i ponovo je Novak spasio dve brejk prilike za rivala. Brejk koji je stekao u prvom gemu na kraju se ispostavio kao odlučujući.

Meč je trajao dva časa i šest minuta.

Statistika: as poeni (10-5), dvostruke servis greške (3-3), direktni poeni (32-31), neiznuđene greške (22-26), broj osvojenih poena (98-70).

Mečevi trećeg kola Rolan Garosa gornje polovine žreba odigraće se u subotu, a Noletov rival biće Rikardas Berankis (Litvanija, ATP #93) koji je rezultatom 3:1 bio bolji od Džejmsa Dakvorta (Australija).

Novak protiv Berankisa vodi 3-0 u međusobnim duelima.

Fotografija: EPA

Podeli post