Pobeda Novaka u drugom kolu Sinsinatija

Pobeda Novaka u drugom kolu Sinsinatija

Najbolji teniser sveta trijumfom je startovao put ka teniskoj istoriji u Sinsinatiju.

U drugom kolu Masters turnira „Western & Southern Open“ Nole je maksimalnim rezultatom, po setovima 7:5, 6:2 savladao 30. igrača ATP liste, Huana Monaka iz Argentine.

Meč je trajao jedan čas i 17 minuta.

Nakon osam duela protiv Argentinca, Novak je povećao prednost na 8-0.

Prvi je do rezultatskog otcepljenja i brejka stigao Novak. Bilo je to u četvrtom gemu nakon kojeg je srpski teniser poveo sa 3:1. Imao je Novak prednost od 4:1, kada je Monako počeo da koristi greške našeg tenisera i sa dva brejka dođe do vođstva od 5:4 i servisa za set. Novak se odmah izvukao iz neprijatne situacije, uzvratio jedan brejk, a potom novim oduzimanjem servisa rivalu u dvanaestom gemu otišao na pauzu sa 1:0 u setovima.

Drugi set bio je rutinski za Novaka. Greške je sveo na minimum, zaigrao prepoznatljivu igru i sa dva brejka, u četvrtom i osmom gemu, osigurao mesto u osmini finala.

„Očekivao sam neizvestan duel. Posebno jer je Monako veoma dobar igrač, ali i zbog toga što mi je ovo prvi meč ovde, a uslovi se dosta razlikuju od onih u kojima smo igrali prošle nedelje u Montrealu,“ rekao je Đoković.

Statistika susreta: as poeni (5-2), dvostruke servis greške (2-2), direktni poeni (17-8), neiznuđene greške (28-34).

U trećem kolu sedmog po redu Mastersa u sezoni Novak će igrati protiv Davida Gofana (80) iz Belgije koji je nadigrao mladog Kanađanina Vasela Pospišila (40) posle velike borbe – 7:5, 1:6, 7:6.

Biće to drugi međusobni okršaj Novaka i Gofana (naš teniser vodi 1-0), a isti je na programu u četvrtak.

Da podsetimo, Novak je prošle godine poražen u finalu Sinsinatija od Rodžera Federera, a posle četiri finala na ovom turniru, boriće se za mesto u istoriji kao prvi teniser kome je pošlo za rukom da osvoji svih devet turnira iz Masters serije.

Podeli post