Najbolji srpski teniser pobedom je startovao debitantski nastup na ATP turniru u Tel Avivu.

Novak je kao prvi nosilac u prvom kolu turnira bio slobodan, da bi u drugom kolu bio bolji od španskog tenisera Pabla Anduhara (ATP #115) ubedljivim rezultatom 6:0, 6:3.

Silan start meča za Novaka. Osvojio je svih šest gemova u prvom setu i rezultatom 6:0 otišao na prvu pauzu.

Drugi set je bio rezultatski nešto neizvesniji. U drugom gemu je viđena velika borba, odigrano je čak 29 poena. Novak je imao i pet brejk lopti, ali nije uspeo da ih iskoristi. Odlučujući brejk desio se u osmom gemu, kada je Đoković uspeo da realizuje šansu. Uspešan je zatim bio i na svoj servis i rutinski je priveo meč kraju.

„Veoma dobar meč. Izvanredna atmosfera večeras, hvala vam što ste došli. Publika je ovde vrlo glasna i strastvena kada je reč o sportu, oduševljen sam što igram pred vama, hvala na podršci“, rekao je Novak i dodao: „Prvi meč je počeo savršeno za mene, dobio sam prvih sedam gemova, onda smo se borili u onom dugačkom drugom gemu drugog seta. Jedan od najdužih gemova svakako koje sam odigrao do sada, a odigrao sam mnogo gemova u karijeri. Sve čestitke Pablu što se borio i odigrao odličan meč. U drugom setu je bilo neizvesno, izjednačeno, sve do 4:3, kada sam uspeo da dođem do brejka da ostanem fokusiran i zatvorim meč veoma dobro. Veoma sam zadovoljan svojom igrom, nadam se da ću nastaviti u istom ritmu i sutra.“

Statistika meča: as poeni (8-3), dvostruke servis greške (0-5), direktni poeni (30-17), neiznuđene greške (9-15), broj osvojenih poena (69-46).

Kanađanin Vašek Pospišil biće Novakov rival u četvrtfinalu „Tel Aviv Watergen Open“-a u petak oko 16 časova po srednjeevropskom vremenu.

Pospišil je u drugom kolu eliminisao domaćeg tenisera Edana Lešema bez izgubljenog seta.

Novak i Vašek su se sastali pet puta do sada uz stoprocentan učinak našeg tenisera.

Turnir u Tel Avivu pripada seriji 250, a ujedno je i prvi Novakov zvanični ATP turnir još od Vimbldona u julu.

Fotografija: Profimedia

Podeli post