Pohod na šestu titulu na „Rolex Paris Masters“-u Novak je započeo pobedom protiv Martona Fučoviča (ATP #40) rezultatom 6:2, 4:6, 6:3.

Meč drugog kola Mastera u Parizu trajao je dva sata, a najbolji teniser sveta zabeležio je i četvrtu pobedu nad igračem iz Mađarske u isto toliko susreta.

„Bila je ovo velika borba, nisam mogao da mu uzmem servis i on je igrao jako precizno. Uspeli smo jedan drugog da gurnemo do granice. Sjajan prvi meč za mene, jako sam zadovoljan. Samo mi je potrebno da budem na terenu, da nađem svoju takmičarsku formi i odigram što više poena. Što više mečeva igram, mislim da ću biti sve bolji. Dobro poznajem sebe, bio sam u ovoj situaciji dosta puta i nadam se da ću sada dobro odraditi posao“, rekao je Novak.

Statistika: as poeni (3-8), dvostruke servis greške (0-6), broj osvojenih poena (94-74).

Novakov rival u trećem kolu Pariza u četvrtak biće 15.nosilac Gael Monfis (17-0 H2H) koji je bio bolji od sunarodnika Adriana Manarina.

Da podsetimo, Novak prošle godine nije učestvovao na poslednjem Mastersu u sezoni zbog čega će mu svaka pobeda donositi nove bodove za ATP listu.

U konkurenciji parova, Novak i Filip Krajinović završili su takmičenje u drugom kolu porazom od poljsko-australijske kombinacije Filip Polasek/Džon Pirs (6) rezultatom 6:7 (2:7), 4:6.

Fotografija: Getty Images

Podeli post