Pobedom u drugom kolu Madrida, Nole došao do 28-0!


Niz pobeda koji ispisuje od početka decembra prošle godine, Nole je nastavio u prestonici Španije, Madridu, gde se od 1. do 8. maja igra turnir iz serije 1000.

U drugom kolu „Mutua Madrid Open“-a, Novak je bez izgubljenog seta slavio protiv Kevina Andersona iz Južnoafričke Republike – 6:3, 6:4. Susret je trajao tačno 100 minuta.

Anderson je 35. teniser sveta, a Novak protiv godinu dana starijeg rivala sada ima pozitivan odnos pobeda i poraza, 2-1.

U prvom setu, Novak je iskoristio četvrtu brejk loptu tek u osmom gemu i poveo sa 5:3. Uspešna realizacija predstojećeg servis gema donela je srpskom teniseru vođstvo od 6:3 posle 48 minuta igre.

Ni u drugom setu teniseri nisu pružili posebno atraktivan tenis. Dosta su rizikovali, što je za posledicu imalo veći broj grešaka. Nakon što je u drugom gemu spasio dve brejk lopte, Novak koristi drugu brejk loptu u sedmom gemu za vođstvo od 4:3, potom i 5:3.

U trećem kolu Masters turnira u Madridu Nole će igrati protiv učesnika prošlonedeljnog Serbia Opena, Španca Giljerma Garsije-Lopeza, koji je u uvodnom meču savladao Švajcarca Stanislasa Vavrinku sa 2:1, a zatim u drugom kolu Holanđanina De Bakera (kvalifikant) sa 2:0.

Novak protiv Garsije-Lopeza (29. na ATP listi) ima četiri pobede u isto toliko međusobnih duela. Poslednji put sastali su se u četvrtfinalu Masters turnira u Šangaju prošle godine (6:2 6:3).

Biće to prilika da Novak dođe do 29. uzastopne pobede u 2011. godini čime se izjednačiti sa Ivanom Lendlom.

Podeli post