Polufinale Montreala između Noleta i Rafe najbolji ATP World Tour meč u 2013. godini!

Auto Draft

ATPWorldTour.com objavio je listu od pet mečeva kojima je pripao epitet najboljih u 2013. godini. Novak je akter čak tri!

Polufinale Mastersa u Montrealu između Noleta i Rafe (4:6, 6:3, 6:7) proglašeno je najboljim mečom u 2013. godini.

„Bio je ovo veoma neizvestan meč. Mislim da je samo nekoliko poena odlučilo pobednika“, rekao je tada Novak. „Imao sam šanse, isto kao i on. Ali, mislim da je jednostavno na kraju on odigrao bolje. Svaki put kada igramo jedan protiv drugog, to je uzbudljiv meč za gledaoce. Obojica igramo na visokom nivou i obojica želimo pobede u ovakvim mečevima.“

Pobeda Novaka nad Huanom Martinom del Potrom u finalu Šangaja (6:1, 3:6, 7:6) nalazi se na drugoj poziciji u izboru Asocijacije Teniskih Profesionalaca.

“Čestitam mom prijatelju Del Potru i njegovom timu. On je fantastična osoba i veliki igrač. Jednako je zaslužio ovaj trofej kao i ja za sve što je pružio tokom ove nedelje. Hvala mom timu na sjajnoj podršci. Uvek su tu sa mnom, svaki dan žrtvuju svoje živote. Cenim svaki trenutak koji provodim sa vama”, rekao je Novak na ceremoniji proglašenja pobednika.

Na petoj poziciji našlo se drugo kolo Madrida, u kome je bugarski teniser Grigor Dimitrov savladao Novaka posle tri odigrana seta (6:7, 7:6, 3:6).

Bila je ovo najveća pobeda Dimitrova u karijeri, koji je pokazao sjajan tenis i u dramatičnoj završnici još jednom potvrdio da će ATP scena ozbiljno moći da računa na njega u budućnosti.

Uskoro… Najbolji Gren Slem mečevi u 2013.

Fotografija: Getty Images

Podeli post